ntl32-L.jpg

Tjenestemannsloven: Ikke ødelegg noe som fungerer!

AFI har på oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, KMD, undersøkt hvordan Tjenestemannslovens bestemmelser praktiseres i de statlige virksomhetene. NTL mener det er behov for opplæring av statlige ledere, ikke lovendringer. -Vi håper en samla arbeidstakerside nå står opp for Tjenestemannsloven, sier nestleder Kjersti Barsok. 

Les mer (29.10.2015)
kurs13-kvad.jpg

Bli medlem i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du en del av politisk bevegelse for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. I tillegg arrangerer NTL kurs og konferanser om temaer knyttet til arbeidslivet som er gratis å delta på for medlemm [...]

Les mer (02.11.2010)
kurs15-kvad.jpg

NTLs kurs i 2016

Alle NTLs kurs for 2016 ligger nå på våre hjemmesider under kurskalenderen. Vi tilbyr nesten 50 kurs for både medlemmer og tillitsvalgte. Om du lider av sceneskrekk, eller vil lære om lov- og avtaleverket, så har vi kurs for deg.

Alle kursene er gratis for NTL-medlemmer. Dvs. at kurs-, reise- [...]

Les mer (28.10.2015)
ntl_nissejente.jpg

Prøv deg på dagens julenøtt!

NTLs julekalender gir deg en ny nøtt å tygge på hver dag fram til julaften!

Les mer (30.11.2015)

Nyheter fra NTL

Husk søknadsfristen.

kurs.jpg

NTL-skolen trinn I (Organisasjonskunnskap), NTL-skolen trinn III (Arbeidsrett) og Medbestemmelse under HR-ledelse har søknadsfrist 4. desember. Alle kursene er gratis for NTL-medlemmer. Dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (30.11.2015)

Innsamlingen til flyktningene passert fire millioner

flyktninger-foilkehjelp.jpg

LO og forbundene har i samarbeid med Norsk Folkehjelp samlet inn over fire millioner kroner til hjelp til flyktningene fra Syria. Norsk Folkehjelp mener det må en helhetlig tilnærming til for å takle flyktningkrisen. Mennesker på flukt må tas i mot med verdighet i Norge, men vi må også hjelpe i nærområdene. Deler av de innsamlede pengene er allerede tatt i bruk for å bistå de som trenger det mest.

Les mer (27.11.2015)

eForvaltningskonferansen 2016

IKT-medarbeider.jpg

Hvordan skal IKT-innkjøp skje i det offentlige? Hva kreves av bestillerkompetanse? Hva skal inkluderes i felleskomponentene? Og hvordan endres rollen til tilsynsmyndighetene når forvaltningen digitaliseres? Dette er noen av spørsmålene som reises når eForvaltningskonferansen går av stabelen i Oslo Kongressenter 15.-16. februar 2016.

Les mer (25.11.2015)

NTL støtter Fagforbundets forslag om innfasing av 6-timersdagen

nord-og-leirvaag.jpg

– Dette er et realistisk forslag. Når vi ser på hvor mye vi har tatt ut i økt forbruk de siste årene og hva forskningen sier vi skal ta ut i fremtiden, er det helt ok at vi demper denne forbruksveksten noe, ved å redusere våre krav om lønnsøkning noe, slik at vi istedet tar det ut i i kortere arbeidstid, sier forbundsleder John Leirvaag i Norsk Tjenestemannslag (NTL). Statsråd Jan Tore Sanner (H) er totalt avvisende til forslaget.

Les mer (18.11.2015)

Regjeringen svekker undervisning om FN og internasjonale spørsmål

fnsambandet.png

I en tid der verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vil regjeringen svekke skoleelevers undervisning om FN og internasjonale spørsmål.

Les mer (18.11.2015)

Tillitsvalgte frykter regjeringa vil ribbe tjenestemannsloven for innhold

kjersti-barsok.jpg

– Det trengs ingen modernisering, var beskjeden NTLs Kjersti Barsok ga statsråd Jan Tore Sanner. – Vi er enige om at vi ønsker en god forvaltning – men vi er nok ikke enig om hva det er. Tjenestemannsloven er en viktig forutsetning for at de arbeidsgiver og ansatte skal gjøre en god jobb – og ikke minst viktig for tilliten publikum har til forvaltningen. Hvorfor vil du modernisere en lov som brukerne mener ikke må moderniseres, spurte Kjersti Barsok i NTL. Sanner svarte med å avdramatisere det arbeidet som skal gjøres.

Les mer (18.11.2015)

Prioriter arbeidet med å rekruttere innvandrere

sahar_bildeGol.jpg

- Si høyt at rekruttering av innvandrere er viktig arbeid for dere og for forbundet. Gi tydelige signaler, synliggjør det i deres strategier og i aktivitetsplaner, sa Sahar Azari leder av NTL Ung til sentrale tillitsvalgte fra talerstolen på Gol.

Les mer (17.11.2015)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter