- Generelle kutt rammer virksomheter og tjenestetilbud

leirvaag-020216.gif

- Regjeringen kutter også i år alle statlige virksomheters driftsbudsjett med minst 0,7 prosent. Disse kuttene vil få konsekvenser for virksomhetenes tjenester til innbyggerne. Mange statlige virksomheter har vært kontinuerlig under omstilling i mange år. Generelle kutt, år etter år, uten å vurdere situasjonen i den enkelte virksomhet, rammer virksomhetene hardt, sa NTL-leder John Leirvaag da han åpnet NTLs landsstyremøte tirsdag.

- Endringene som skjer i de virksomhetene vi organiserer i er utfordrende både for oss som organisasjon, for de tillitsvalgte og ikke minst medlemmene. Skal vi beholde vår legitimitet, må vi være mange nok og organisere bredt nok. Dette gir forhandlingsstyrke og gjør at vi også har suksess og gjennomslagskraft. Fokus på å gjøre en god jobb for medlemmer i omstilling er derfor helt sentralt, og forutsetter at vi prioriterer våre ressurser i forhold til dette, sa Leirvaag.

NTL-lederen satte også fokus på flyktningesituasjonen og regjeringens innstramminger i utlendingsloven. - Etter min mening ivaretar disse hverken behovet for forsvarlig asylsøknadsbehandling eller bedrer integreringen. Jeg er opptatt at vi ivaretar rettssikkerheten til mennesker på flukt. Når det internasjonale samfunn reagerer på norsk praksis, er det grunn til å lytte. Norge er nødt til å vurdere de foreslåtte endringene opp mot folkeretten samlet og enkeltvis.