Etterlyser utdanningsløp for lederstillinger i staten

markedsstyring.jpg

Utdanning som kvalifiserer til lederstillinger i staten ble satt på dagsorden av NTLs tillitsvalgte på NTLs markedsstyringskonferanse tirsdag. - Mange statlige ledere mangler forvaltningsfaglig bakgrunn. FADs retningslinjer ignoreres i mange etater, sa Torstein Brechan fra NTL NAV. – Det finnes ingen spesialutdanning til lederstillinger i offentlig sektor, og mange av de som rekrutteres har derfor ledelseserfaring fra privat sektor, sa leder av NTL Universiteter og Høgskoler Ann Kristin Alseth.

Statsråd Rigmor Aasrud ble utfordret på behovet for et utdanningsløp rettet mot lederstillinger i offentlig sektor på NTLs markedsstyringskonferanse.

- Alt var ikke bedre før, men ledelsen i de fleste statlige virksomheter hadde en forvaltningsfaglig bakgrunn. Dette er i ferd med å endre seg. Mange etater setter signalene fra departementet til side og henter inspirasjon fra Lean-tankegang. Vi hører klager på at hovedavtalen i staten og Tjenestemannsloven overses fullstendig, sa Torstein Brechan.

Ann Kristin Alseth spurte statsråden hva hun vil gjøre for å bidra til at ledere i offentlig sektor får bedre kjennskap til forvaltningens egenart og mandatet som ligger til grunn, og om hun vil jobbe for å etablere klarere krav til den utdanningen som kvalifiserer til og vektlegges i rekrutteringen til slike stillinger.

Aasrud stilte seg positiv til en styrking av utdanningen . – Vi bruker mye penger på utdanning til statlige stillinger, både i offentlig regi, privat og i fagbegelsen. Vi må bli flinkere til å bruke denne innsatsen sammen, ikke hver for oss.

NTL-leder John Leirvaag minnet statsråden om betydningen av en tydeliggjøring av hvilke ledelsesprinsipper som skal være rådende i staten, og at disse må gjenspeiles i det utdanningstilbudet som gis. – For to uker siden satt det 500 statlige mellomledere på HR Norges konferanse for offentlig sektor og lyttet til konsulenter snakke om ledelse uten hensyn til medbestemmelse.