Mange kampsaker mot regjeringens politikk

gerdkristiansen.jpg

- Vi kommer til å slåss mot en familiepolitikk som setter likestilling i revers. Vi kommer til slåss mot endringer i arbeidsmiljøloven som gir mer makt til arbeidsgivere over de ansatte sin hverdag og arbeidsvilkår. Vi kommer til å slåss mot privatisering og konkurranseutsetting i offentlig sektor, NRK inkludert, sa LO-leder Gerd Kristiansen på NTL NRK sitt representantskapsmøte i dag.

LO-lederen understreket at LO kommer til å bruke all sin styrke for å ivareta medlemmenes interesser. - Vi skal være konstruktive og samarbeide med den nye regjeringen, men kommer ikke til å gi ved dørenel

Gerd Kristiansen trakk spesielt frem den politikken som Fremskrittspartiet står for.

- Frp har brukt innestemme etter at de kom i regjering, men det er ingen tvil om at vi begynner å se konturene av en klar høyredreining i politikken. Frp driver ren fagforeningsknusing når de ønsker å legge lønnsforhandlingen ut lokalt på arbeidsplassen, der den enkelte arbeidstaker skal sette seg ned med arbeidsgiver og bli enige om lønn.

LO-lederen var også innom mediepolitikken og viste til at LO kongressen stadfesta sin støtte til NRK som allmennkringkaster og at lisensen må bestå. Hun hadde også en hilsen til NRK sjefen som snakker om kjernevirksomhet; -De som har drevet outsourcing tidligere er nå i ferd med å ta tjenester tilbake, slik at de har bedre styring på det selv.

Det var også tid til en spørsmålsrunde i salen, der NRKs folk selvfølgelig lurte på om hun pleide å se på Nytt på Nytt eller Senkveld på fredagene.

Hele talen ser du her:

https://new.livestream.com/accounts/7231180/events/2854587