A-delen i Spekter forhandles idag

Fredrik-Oftebro-int.jpg

Årets tariffoppgjør i Spekter innledes i dag med A-delsforhandlinger. LO Stat krever sikring av reallønnen og at mindrelønnsutviklingen i forhold til industrien kompenseres. - Vi ser fram til et spennende oppgjør med utfordringer både på pensjon og lønn, sier 2. nestleder i NTL, Fredrik Oftebro. NTL arrangerer tariffkonferanse for tillitsvalgte i Spekterområdet på Oslo Kongressenter i morgen tirsdag.

Det økonomiske kravet i A-delsforhandlingene er identisk med resultatet i frontfaget, noe som utgjør et lønnstillegg på 1463,- per år. Ytterligere forhandlinger om lønn føres for den enkelte overenskomst.

LO Stat har også lagt inn en rekke andre krav i disse innledende forhandlingene. Her er noen av dem:

Seniorpolitikk: For å legge forholdene til rette for at eldre arbeidstakere kan stå lengre i stilling, krever LO Stat at Spekters medlemsbedrifter skal avtale seniorpolitiske tiltak i A2/B-delene.

Likestilling: LO Stat krever en styrking av likestillingsarbeidet i Spekter-bedriftene. Det skal skje ved særskilte tiltak for å bedre kjønnsbalansen i arbeidstakergrupper der ett kjønn er overrepresentert.

Vern av arbeidstakere: Det skal iverksettes tiltak for bedre vern av arbeidstakere der hvor det er risiko for vold fra klienter eller kunder.

Ulovlig kabotasjekjøring: LO Stat krever at Spekter bidrar til ytterligere press på myndighetene for å kreve korrekt håndheving av reglementet knyttet til kabotasjekjøring (Transport av gods eller passasjerer som blir utført i Norge av utenlandske transportører).