Visste du dette om Spekter-området?

spekter.jpg

NTL har over 3300 yrkesaktive medlemmer i Spekter-området, fordelt på 41 ulike tariffavtaler. Finn ut mer om Spekter-området i forkant av morgendagens tariffkonferanse i Oslo!

Tariffområdet NTL-Spekter:

3301 yrkesaktive medlemmer fordelt på 41 tariffavtaler

Største tariffavtale: NTL-Avinor med 877 yrkesaktive

Områdeinndeling

Spekteroppgjøret er delt inn i ni områder. Det er konfliktrett i hvert område slik at et område kan bli enige, mens et annet streiker. Til gjengjeld er i prinsippet alle arbeidsstedene i et område i konflikt hvis det ikke blir enighet på minst en av tariffavtalene i området.

Område 1: Består av seks avtaler innenfor teater, opera og orkester

Område 2: Norges Bank

Område 3: Avinor og Oslo Lufthavn

Område 6: NRK

Område 9: Består av 31 tariffavtaler innenfor en rekke bransjer, blant annet studentsamskipnader, Statsskog og Innovasjon Norge

A-del og B-del

A-delen av Spekter-avtalen er felles for alle virksomhetene. Den forhandles felles og baseres på det økonomiske resultatet i frontfaget.

B-delen er virksomhetsspesifikk og tar hendyn til spesielle forhold ved den enkelte virksomhet. Oppnås det ikke enighet mellom de lokale partene løftes oppgjøret i B-delen til de sentrale partene LO Stat og Spekter, som forsøker å finne en enighet i de såkalte Fase 3-forhandlingene før forhandlingene eventuelt brytes.