Enighet om Spekters A-del

avtale.jpg

De innledende forhandlingene i Spekter (A-delen) ble sluttført en liten time før midnatt mandag. Resultatet ble et lønnstillegg lik frontfagets. - I tillegg har vi blitt enig om tiltak knyttet til personvern ved bruk av digitale kontrollsystemer, tiltak for å forhindre vold fra klienter/kunder og at vi sammen skal veilede virksomhetene til å bedre kjønnsbalansen i de forskjellige arbeidstakergruppene, sier forhandlingsleder Eivind Gran i LO Stat.

Ytterligere forhandlinger om lønn skal nå føres for den enkelte overenskomst. LO Stats prioriteringer i de videre forhandlingene vil være lavtlønte og kvinner med for lav lønn i forhold til mannlige kolleger, samt å kompensere en eventuell mindrelønnsutvikling i forhold til industrien fra i fjor.

Partene er også enige om at Spekter skal bidra til ytterligere press på myndighetene for å bekjempe ulovlig kabotasjekjøring, dvs transport av gods eller passasjerer som blir utført i Norge av utenlandske transportører. Les mer om dette i brevet om kabotasje nederst i nettsaken.