Renholdsarbeidet i forsvarsbygg ut på anbud

John-Leirvaag-2.jpg

Denne regjeringen snakker bare til, og ikke med de ansatte, sier NTL-leder John Leirvaag. Beslutningen om å sette renholdet i Forsvaret ut på anbud i det private markedet er forkastelig. Bestillingsbyråkratiet i Forsvaret skal bygges opp, og de som gjør jobbene skal behandles som tjenester som kan kjøpes og selges.

I dag kom beskjeden om at 364 ansatte som utfører renholdstjenester i Forsvarsbygg skal sies opp innen 15. august neste år. Beslutningen er fattet av regjeringen som en politisk beslutning, og ikke som et resultat av vurderinger som er gjort i Forsvarsbygg, i samarbeid med de ansatte og de ansattes organisasjoner.

- Her blir de ansatte i Forsvarsbygg offer for regjeringens politikk og privatiseringsiver. Regjeringen har åpenbart et ønske om å privatisere og redusere antall ansatte i offentlig sektor. Nå rammer dette hardtarbeidende og trofaste medarbeidere over hele landet som skal kastes på dør, sier NTL-leder John Leirvaag. NTL organiserer mange av renholderne i Forsvarsbygg.

NTL mener dette av mange grunner er en uklok beslutning;
- Erfaringer i Forsvarsbygg viser at der det har vært outsourcing av renholdstjenester har kvaliteten vært dårligere.
- Det trengs fortsatt renhold i Forsvarsbygg. Interne rapporter har nylig vist at det er lite, om noe, å tjene på å leie inn renholdstjenestene.
- Dette øker bestillingsbyråkratiet i Forsvaret. Tidligere saker har vist at dette har vært stort nok.
- Dette er ikke uproblematisk sikkerhetsmessig.
- Det er dårlig personalpolitikk, de som gjør jobbene behandles som tjenester som kan kjøpes og selges.

- Dette er å kaste hardtarbeidende og trofaste medarbeidere på dør. Det er tydelig at målet her er å spare penger ved å redusere de ansattes lønns- og arbeidsvilkår. Dette er høyrepolitikk på sitt verste, sier Leirvaag.

Leirvaag understreker at dette har ikke vært gjenstand for diskusjon mellom partene før denne beslutningen ble fattet. - Regjeringen vi har nå snakker bare til, og ikke med de ansatte. Det er ikke bare et problem for de ansatte. Politikerne, her regjeringen, mister da viktig erfaring og kompetanse i beslutningsprosessene. Resultatet vil bli dårligere offentlige tjenester, sier Leirvaag.

-Med denne regjeringen begynner dette å bli regelen, snarere enn unntaket. Det vil etter hvert bli et problem, ikke bare for regjeringen, men for alle som er opptatt av gode offentlige tjenester, sier NTL-leder John Leirvaag.

Les mer om saken på Forsvarsbygg sine nettsider

For ytterligere kommentar/spørsmål: NTL-leder John Leirvaag, m. 916 62 357 og NTL-tillitsvalgt i Forsvarsbygg, Ann-Berit Sagedal, m. 918 40 379.