NTLs varslings- og ytringsfrihetskonferanse

varsling-kvad.jpg

Har vi en åpenhetskultur som gir ansatte rom til å stille kritiske spørsmål om virksomheten? Er det akseptert å benytte seg av ytringsfriheten i det offentlige rom? Hvilke erfaringer har vi med vern for varselere og psykologiske forhold knyttet til det å varsle? Dette er spørsmål vi setter fokus på under NTLs varslings- og ytringsfrihetskonferanse 25. november i Oslo Kongressenter.

Last ned: konferanse-brosjyre m/ program

Konferansen vil sette søkelys på de ansat­tes dilemmaer mellom ytrings­frihet og lojalitetsplikt. En åpenhets­kultur der de ansatte kan bidra med faglighet og erfaringer er en forutsetning for en velfungerende virksomhet, både i forvaltningen og i det private. Det er et demokratisk problem at det er sterke kulturelle sperrer i virksomhetene mot å benytte seg av ytringsfriheten, til tross for at lovgiver signaliserer at ansatte både har rett til å ytre seg og at denne rettigheten benyttes i for liten grad.

For å kunne levere offentlige tjenester uten kritiske feil må de ansattes vurderinger verdsettes. Samfunnet har ikke råd til å gå glipp av den kompe­tansen de ansatte i offentlig sektor sitter på, og det må være rom for å bruke denne kunnskapen til det felles beste.

Hendelsene 22. juli 2011 satte fokus på disse spørsmålene i den offentlige debatten i Norge. Vi i NTL ønsker å videreføre denne debatten og se disse spørsmålene fra den ansattes syns­vinkel.

Les også: Frykter represalier - varsler ikke (Sissel Trygstad)

Innledere:

Sissel Trygstad, Fafo

Gunnar Thorenfeldt, VG

Prof. Stig Mathiessen, BI

Silje Hassellund Solberg, LO

Tid: 09.30 - 15.30

Sted: Oslo Kongressenter

Konferansen er gratis og åpen for alle.

Påmelding (NTL-medlemmer): Nettskjema

Påmelding (ikke medlem): post@ntl.no

Konferansen gir rett til permisjon fra arbeidet etter hovedavtalen i staten og tilsvarende bestemmelser i andre tariffområder. Du må selv søke permisjon hos arbeidsgiver. Vis tilhovedavtalen i staten, § 34, Statens Personalhåndbok, pkt.5.01.02, § 34, eller tilsvarende bestemmelser innen andre avtaleområder.