Landsmøtet vedtar å opprette NTL Ung og organisasjonsutvalg

organisasjonskart.jpg

NTLs landsmøte vedtok idag å opprette NTL Ung, en sammenslåing av NTLs ungdoms- og studentarbeid, med styrkede midler og, årlig vedtaksdyktig konferanse og egne sentrale fulltidstillitsvalgte. Landsmøtet vedtok også en organisasjonsgjennomgang i fireårsperioden med utgangspunkt i rapporten "Organisasjonsbygging og framtidig styrke".

NTL Ung skal opprettes som en fast enhet i NTL. NTL Ung skal ledes av et styre som velges av deltakerne på en årlig konferanse. Landsstyret fastsetter budsjett, mandat og retningslinjer for NTL Ung. Leder av NTL Ung tiltrer landsstyret i tillegg til studentobservatøren. Nestleder er personlig vara. NTL Ung skal være et organisatorisk tilbud til NTL-medlemmer under 35 år. NTLs student- og ungdomsarbeid slås sammen og legges inn under NTL Ung.

Forbundsstyret nedsetter en arbeidsgruppe tidlig i neste landsmøteperiode som får i oppgave å se på regler for støtte fra NTLs Aktivitetsfond og OU-midlene. Formålet med aktivitetsfondet er i henhold til vedtektene å bistå organisasjonsledd med svak økonomi til å få gjennomført ulike aktiviteter. Gjennomgangen skal blant annet sikte på å styrke samarbeid på tvers av organisasjonsledd, verving, organisasjonsbygging
og støtteordninger til kurs.