- Overgangen til et grønnere arbeidsliv må starte nå!

leirvaag-dagsnytt18.jpg

- Vi er nødt til å starte overgangen fra en oljenasjon til et grønnere og mer bærekraftig samfunn. Vi må si nei til endel oljeaktivitet og sette innsatsen inn på andre områder. Det er ingen motsetning mellom arbeidsplasser og miljø, sa NTL-leder John Leirvaag i Dagsnytt 18 tirsdag.

Se hele Leirvaags innlegg på NRK nett-TV

- Den gode økonomiske situasjonen i Norge gjør at vi kan satse på fornybar energi. Oljen har selv gitt oss muligheten til en kontrollert overgang. Vi har muligheten til å ta omstillingene sakte og over tid, men hvis vi ikke starter nå vil omstillingen bli brå og få store konsekvenser for enkeltarbeidstagere, sa Leirvaag i debatt med leder av Industri Energi, Leif Sande.

Leirvaag mener staten er nødt til å spille en aktiv rolle dersom den grønne overgangen skal være mulig; en rolle den norske staten er i en unik posisjon til å kunne ta på seg. - Norge er en rik oljenasjon med muligheter som mange andre land ikke har. Vi må ha et aktivt virkemiddelapparat som legger til rette for bedrifter som ønsker å satse klimavennlig. Omfanget av og behovet for denne overgangen er så stor at det er bare staten som kan ta de investeringene, det klarer ikke markedet alene. Slik ble jernbanen og oljeindustrien i sin tid bygd, og slik må vi legge om samfunnet