Innspill til valgkomitéen til NTL Ung første styre

silhuetter-green.jpg

NTL Ung-konferansen 28.-30. april 2015 skal velge et styre med en betydelig og historisk oppgave; å ta NTL Ung fra tegnebrettet til realiteten. Har din forening eller landsforening forslag til kandidater til dette styret er valgkomitén svært interessert i å høre fra dere innen 8. april.

28.-30. april skal tidenes første NTL Ung-konferanse avholdes. Her vil en av de viktigste sakene som skal opp til diskusjon og votering være etableringen av NTL Ungs første styre. Dette styret er kanskje det viktigste styret NTL Ung noen gang skal sette sammen.

Etter at et enstemmig landsmøte, og senere landsstyre har vedtatt NTL UNG og dets retningslinjer er det nå tid å gå fra tegnebordet til realiteten. NTL Ung skal opp å gå fra høsten 2015. En så stor satsing som har hele NTL bak seg trenger ressurspersoner som er villig til å jobbe godt, være fleksible og bidra litt ekstra for å få denne nye organisasjonen opp å gå.

Valgkomiteen ønsker derfor innspill fra flest mulig foreninger og landsforeninger på kandidater til styret i NTL Ung. Vårt mål er å levere en innstilling den 28. april på et så bra og sterkt styre at NTL UNG vil få en god start allerede første høsten.

Retningslinjene gir føringer for hvem som kan nomineres: For å være valgbar til styret i NTL Ung kan man ikke være eldre en 35 i perioden man velges for. Ved valg til styret i NTL Ung s kal begge kjønn være representert med minst 40 %, og sammensetningen av styret bør gjenspeile mangfoldet i medlemsmassen. Hverken studentmedlemmer eller ungdomsmedlemmer skal ha færre enn 3 representanter i styret.

I tillegg til de formelle kravene ønsker valgkomiteen å vektlegge personlige egenskaper hos den enkelte, som vi ser på som viktig i den perioden vi går inn i nå.

Leder/nestleder bør ha god kjennskap til NTLs organisasjon spesielt og organisasjonsbygging generelt, ha lederegenskaper, være forberedt på utstrakt reisevirksomhet, kunne arbeide i team og ha evnen til raskt sette seg inn i nye saker.

Øvrige styremedlemmer bør ha kjennskap til NTLs organisasjon, relevant organisasjonserfaring, kunne jobbe i team og selvstendig, ha tid og lyst til å prioritere arbeid med NTL Ung.

Det er viktig for oss at kandidater som spilles inn har støtte i landsforeningen/foreningens styre og det er veldig positivt om vedkommende har en sentral plass i forhold til foreningen/landsforeningen fra før. En avgjørende del i denne satsingen er at den får bred støtte i hele organisasjonen og at styret i NTL Ung kan ha følelsen av et trygt mandat med hele NTL i ryggen.

Innspill til styremedlemmer bes spilles inn på valgung@ntl.no. Skriv litt om vedkommende dere ønsker å nominere, hvilken posisjon i styret og gjerne om vedkommende har noen verv per i dag og relevant organisasjonserfaring.

Vi ber om at innspill kommer inn til valgkomiteen innen 8. april 2015.

Spørsmål kan rettes inn på samme e-post eller til valgkomiteens leder Morten F. Ørsnes på tlf: 409 11 244.