Hva skal du 14. september?

Privatisering, midlertidighet og søndagsåpne butikker er viktige politiske saker som i stor grad avgjøres av resultatene i kommune- og fylkestingsvalget. Hva har du tenkt å gjøre 14. september? NTL oppfordrer deg til å bruke stemmeretten og være med på å bestemme hvordan velferden organiseres i din kommune i tiden som kommer.


Den 14. september er det kommunevalg og du kan være med å påvirke hvordan ditt lokalsamfunn utvikler seg. Kommunevalget handler om det som er nærmest oss; skoler, barnehager, ungdomsaktiviteter, eldreomsorg, kulturtilbud og boligpolitikk. Det er i kommunen framtiden bygges og velferden skapes.

Perioden for årets NTL-dag faller sammen i tid med valgkampen. Politiske saker knyttet til valgkampen kan være gode temaer for et medlemsmøte eller åpent møte på arbeidsplassen som del av NTL-dagen, dersom man ønsker det. Les mer om NTL-dagen

NTL har alltid vært en forkjemper for en sterk offentlig sektor, som driver velferdstjenester og infrastruktur. Vi mener det gir best tjenester til befolkningen, best lønns- og arbeidsvilkår for ansatte og best demokratisk styring.

Vi opplever nå at Høyre og Frp-regjeringen drar Norge i feil retning. Regjeringen mener at produksjon av velferdstjenester skiller seg lite fra andre tjenester. Målet er å privatisere mer.

Erfaringene fra privatisering og konkurranseutsetting av velferdstjenester i kommunene viser at særlig lavlønnsgrupper får dårligere lønns, pensjons- og arbeidsvilkår. Dette øker inntekstforskjellene og svekker likestillingen. Erfaringen viser at de private tjenestetilbyderne finner kreative måter å ta ut profitt på og at vi vil få en vekst av firma eid av investeringsselskaper.

Derfor er det viktig at du engasjerer deg i dette spørsmålet, både som arbeidstakere og tillitsvalgte, og som innbyggere i kommunen vår.

Vet du hva politikerne i din kommune mener om privatisering? Ønsker du at våre skattekroner skal gå til private investeringsselskaper?

Det er mange måter du kan engasjere deg i kommunevalget:
- spør politikerne om hva de mener om privatisering og andre spørsmål som du mener er viktig
- skriv leserinnlegg i lokalaviser
- bli med på valgkamp sammen med fylkesutvalgene i LO
- arranger kaffekurs på arbeidsplassen før valget

Og det aller viktigste er: BRUK STEMMERETTEN!