Kjersti-Barsok

Kjersti Barsok: Er det sivilt beredskap igjen til skogbrann og flom?

Som største fagforening i staten heier vi på politikere med ambisjoner for offentlig sektor og beredskap. Det er viktig for oss som innbyggere, og berører også arbeidssituasjonen til mange av våre medlemmer i NTL. Men applausen fra oss stilner fort når vi ser at det ikke er vilje til å finansiere ambisjonene. 

streikevakt

Alle lønnsoppgjørene ble utsatt. Her er de nye datoene (Frifagbevegelse)

Med koronakrisen som bakteppe forsterkes høstens lønnsforhandlinger av stor usikkerhet og et intenst drama.
Lukkede handelsgrenser, de høyeste arbeidsledighetstallene siden 1930-tallet, økende permitteringer, bedrifter som veltes over ende eller står i fare for å bli slått konkurs og en frykt for å bli syk. Alt dette henger over Norge og sørger for at høstens lønnsoppgjør blir av det dramatiske slaget.

Kjersti Barsok

Arbeidsledige ved NRKs lisenskontor foreslås som saksbehandlere i Nav (NTB/Adresseavisa)

Nær 100 ansatte mister jobben etter at NRKs lisenskontor i Mo i Rana legges ned. Nå foreslår Norsk Tjenestemannslag at de hentes inn som saksbehandlere i Nav.

telefon

NTLs sentralbord åpnet igjen

NTLs sentralbord er nå åpnet igjen. Alle medarbeiderne ved forbundskontoret har imidlertid hjemmekontor. Henvendelser rettes til sentralbordet, post@ntl.no, eller andre felles- eller individuelle epostadresser som framkommer på nettsidene. Det er mulig å nå de fleste medarbeiderne på mobiltelefon. Vi gjør oppmerksom på at mange kombinerer hjemmekontor med pass av barn som følge av stengte skoler og barnehager og responstiden kan være lenger enn normalt.

corona by cdc on unsplash 191

NRK: Stortinget stanser flere av Erna Solbergs første koronalov-endringer

De rødgrønne partiene blokkerer for flere forskriftsendringer regjeringen ønsker å gjøre med hjemmel i den nye kriseloven.  Alle slike kriseforskrifter kan innen 24 timer fra de foreslås blokkeres av et mindretall bestående av en tredjedel av de 169 folkevalgte på Stortinget, og den muligheten har Ap, Sp og SV nå valgt å å benytte seg av.

robot

Regler og rettigheter ved hjemmekontor

Mange har hjemmekontor for tiden for å bremse koronasmitten. Les mer her om hvilke regler som gjelder for hjemmekontor og hvilke rettigheter du har til tilrettelegging av arbeidssituasjonen når du jobber hjemmefra.

paperwork

Tiltak for å hindre at fleksitimer strykes

LO Stat og KMD er enige om en ordning for å unngå at ekstra fleksitidstimer som jobbes under koronatiden strykes som følge av de ordinære makismumsgrensene for oppsamling av plusstid. Ordningen kommer som en tilleggsprotokoll til den midlertidige arbeidstidsavtalen i staten.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet
laptoparbeid

Koronavirus og midlertidig vitenskapelig ansatte

For ansatte i stipendiat- og postdoktorstillinger skaper tvungen bruk av hjemmekontor store utfordringer for mange. Her følger litt info om hvilke tiltak som settes i verk.

Mann på benk

Konsekvenser for tjenestepensjonen for permitterte

Det er ikke bare inntekten som reduseres når man permitteres. Arbeidstaker meldes som hovedregel ut av tjenestepensjonsordningen og arbeidsgiver slutter å betale innskudd til tjenestepensjon.

ellendalenfb.png

Trekk tilbake forslag til midlertidig forskrift vedrørende Universitets- og høyskoleloven!

- Vi reagerer på veldig kort høringsfrist, og at kriseloven brukes på universiteter og høgskoler så raskt, sier 2. nestleder Ellen Dalen. NTL mener dette er en altfor vid fullmakt som går utover koronalovens formål og at den derfor bør avvises. NTL sendte over høringssvar i dag til Kunnskapsdepartementet.

lofavormaur.png

Økonomisk trygghet i en vanskelig tid med LOfavør

Korona-krisen påvirker oss alle og kan skape utfordringer i privatøkonomien. Dersom du er usikker på hvordan du skal håndtere økonomien din som følge av korona-krisen, kan Sparebank1 og LOfavør tilby en del løsninger spesielt for LO-medlemmer.

IKT-medarbeider

Om sykdom, ferie, permisjoner og avspaseringer

NTL får en del spørsmål fra medlemmer i Staten om hva som gjelder for sykdom, ferie, permisjoner og avspaseringer under Koronakrisen. Vi har laget denne oversikten for ansatte som følger Hovedtariffavtalen i Staten:

union jack

Info in English about Corona-layoffs

Questions and answers about just cause for layoffs, quarantine and notices, written by the LO

Kjersti Barsok

NTLs forbundsstyre mener man ikke bør innføre en kriselov nå

NTLs forbundsstyret har vedtatt en uttalelse om kriselov: - Krisehåndtering krever et styrket partssamarbeid.