Innleie eller kjøp av tjenester?

innleie.jpg

Hva er forskjellen på innleie av arbeidskraft fra vikarbyrå og kjøp av tjenester fra eksterne tjenesteleverandører, også kalt entreprise? Og når er disse ulike praksisene tillat etter lov- og avtaleverk? Både NTL og LO har nye trykksaker til deg som vil engasjere deg mot ulovlig innleie og tjenestekjøp ved din arbeidsplass.

Reglene om likebehandling av innleid arbeidskraft trådte i kraft 1. januar 2013. Reglene er en del av tilpasningene til EUs vikarbyrådirektiv og sier blant annet at innleid arbeidskraft skal ha samme vilkår som ansatte i bedriften som leier inn arbeidskraften.

Nå foreligger to trykksaker der du finner disse reglene forklart, samt tips til arbeidet mot ulovlig innleie og kjøp av tjenester på din egenarbeidsplass.

Heftet "Svart økonomi. Sosial dumping. Offentlig sektors rolle" med midtbilag om innleie og kjøp av tjenester og hva du kan gjøre ved egen arbeidsplass, og retter seg særlig mot offentlig sektor.

Heftet inneholder også fyldige sammendrag fra NTLs konferanse om samme tema i september 2012, samt annet stoff om NTLs arbeid mot svart økonomi og sosial dumping.

Bestilles i trykt form fra NTLs materiellbestillingskanal Fra Nett til Trykk under kategorien "Andre trykksaker"

Last ned som PDF: Svart arbeid. Sosial dumping. Offentlig sektors rolle

Heftet "Innleie eller Entreprise?" fra LO er en veileder for tillitsvalgte i arbeidet mot ulovlig innleie og entreprise på arbeidsplassene i lys av de nye reglene om likebehandling ved innleie som ble innført 1. januar 2013

Bestilles i trykt form fra bb@oslo.kongressenter.no

Last ned heftet: Innleie eller entreprise