NTL støtter EL og IT Forbundet i kampen for tariffavtale med Atea AS

elogit.jpg

NTL mener tariffavtale er den beste måten å sikre ryddige forhold på arbeidsplassen. Det er uakseptabelt at Atea AS i Norge nekter å inngå tariffavtale for sine ansatte, som bedriften har gjort i Danmark og Sverige, sier NTL-leder John Leirvaag

Atea AS har vokst gjennom oppkjøp av andre IT bedrifter. Arbeidsmiljøloven legger til grunn at virksomheten blir bundet av overført virksomhets tariffavtale dersom de ikke reserverer seg. Hovedregelen er at tariffrettigheter skal videreføres ved oppkjøp og virksomhetsoverdragelse.

- Her ser vi eksemplet på en arbeidsgiver som aktivt dumper de ansattes rettigheter ved virksomhetsoverdragelse, sier John Leirvaag.

I oppkjøpsrunden har de ansatte mistet den tryggheten som en tariffavtale gir, blant annet rettigheten til AFP. Den avtalen de sitter på nå er ikke like trygg som en tariffavtale og gir heller ikke rett til AFP ordning. NTL støtter derfor EL og IT Forbundet i kampen for en tariffavtale.

Mange offentlige eide virksomheter i stat, fylke og kommuner er kunder hos Atea AS. NTL oppfordrer våre tillitsvalgte til å kreve at eventuelle leverandører av varer og tjenester har et ryddig forhold til fagorganisering, og at det er vilje til å inngå tariffavtale.

Norsk Tjenestemannslag gir sin fulle støtte til El og IT Forbundet og de organiserte ved Atea AS sitt krav om tariffavtale.