Kjennelse om arbeidstidsavtale i Forsvaret

lover.jpg

En særskilt nemd har behandlet uenigheten om den nye arbeidstidsavtalen i Forsvaret (ATF). NTL Forsvaret og NOF fikk gjennomslag på noen punkter, men på andre punkt støtter nemndas flertall arbeidsgiver, uten i særlig grad å gi noen begrunnelser.

Les mer på NTL Forsvaret sine nettsider

Nemndas flertall, som ble utgjort av de nøytrale og arbeidsgiverrepresentantene, gir på flere punkter støtte til arbeidsgivers påstander. På mange av punktene gir ikke flertallet noen annen begrunnelse, utover å henvise til FST argumentasjon.

NTL Forsvaret og NOF hadde lagt inn et utgangspunkt at om at Arbeidsmiljølovens normer skulle danne grunnlag for avgjørelsen på de ulike tvistepunktene. NTL Forsvaret og NOF beklager at nemndas flertall ikke gir en begrunnelse for hvorfor disse normene skal fravikes.

Nemndas mindretall, som bestod av representantene fra NTL Forsvaret og NOF, har anført at de mener nemndas kjennelse på disse punktene både bryter med lovgrunnlag, hovedtariffavtalen, partsforutsetninger og derfor kan være tariffstridig.

NTL Forsvaret og NOF beklager at det fremstår slik at nemnden ikke i tilstrekkelig grad har vurderte de faktiske forhold i Forsvaret, opp mot de punktene som det var uenighet om i forhandlingene. Det fremstår som merkelig når flertallet mener at de ikke kan ta stilling til de økonomiske krav, all den tid slike spørsmål nettopp er kjerneoppgaven til slike tviste nemnder.