Regjeringen Solbergs sammensetning

h-frp.jpg

Sammensetningen av den nye regjeringen ble fastsatt i statsråd idag. Jan Tore Sanner (H) blir statsråd i et nytt departement med arbeidsgiveransvar for statsforvaltningen, mens Robert Eriksson (FrP) blir arbeidsminister. Her kan du også se listen over statssekretærer.

Sammensetningen av Solbergregjeringen er:

Statsminister: stortingsrepresentant Erna Solberg (52), Bergen (H)

Statsråd med ansvar for Finansdepartementet med unntak for forvaltningen av statens kjøp av klimakvoter: stortingsrepresentant Siv Jensen (44), Oslo (FrP)

Statsråd med ansvar for Kommunal- og regionaldepartementet, Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementets avdelinger for bygg, sikkerhet og tjenester, statsforvaltning, IKT og fornying (med unntak av bredbåndssaker), administrasjon og kommunikasjon, og planavdelingen i Miljøverndepartementet: Stortingsrepresentant Jan Tore Sanner (48), Høvik (H)

Statsråd ved Statsministerens kontor med ansvar for samordning av EØS-saker og forholdet til EU, også stabssjef ved Statsministerens kontor: generalsekretær Vidar Helgesen (45), Stockholm (H)

Statsråd med ansvar for Samferdselsdepartementet, kyst- og miljøavdelingen i Fiskeri- og kystdepartementet og bredbåndssaker i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet: tidligere stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (41), Oslo (FrP)

Utenriksminister, også med ansvar for utviklingssaker, unntatt saker som ligger til statsråd Vidar Helgesen
og klima- og skogsatsing: Managing Director Børge Brende (48), Genève (H)

Statsråd med ansvar for Kulturdepartementet og kirkesaker, herunder kirkeavdelingen i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet: styremedlem Thorhild Widvey (57), Oslo (H)

Statsråd med ansvar for Fiskeri- og kystdepartementets avdelinger for fiskeri og havbruk, sjømat og kommunikasjon, også ansvar for samordning av nordiske samarbeidssaker: stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker (51), Harstad (H)

Statsråd med ansvar for Miljøverndepartementet unntatt planavdelingen, også ansvar for klima- og skogsatsing i Utenriksdepartementet: fylkesrådmann Kristine (Tine) Sundtoft (46), Lillesand (H)

Statsråd med ansvar for Nærings- og handelsdepartementet, også ansvar for selskapslovgivningen, konkurransesaker – herunder konkurransepolitisk avdeling i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, og forsknings-, styrings- og administrasjonsavdelingen i Fiskeri- og kystdepartementet: byrådsleder Monica Mæland (45), Bergen (H)

Statsråd med ansvar for Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet: stortingsrepresentant Solveig Horne (44), Sola (FrP)

Statsråd med ansvar for Helse- og omsorgsdepartementet: stortingsrepresentant Bent Høie (42), Stavanger (H)

Statsråd med ansvar for Arbeidsdepartementet: tidligere stortingsrepresentant Robert Eriksson (39), Levanger (FrP)

Statsråd med ansvar for Justis- og beredskapsdepartementet, unntatt ansvaret for selskapslovgivningen: stortingsrepresentant Anders Anundsen (38), Stavern (FrP)

Statsråd med ansvar for Olje- og energidepartementet: stortingsrepresentant Tord Lien (38), Trondheim (FrP)

Statsråd med ansvar for Forsvarsdepartementet: stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen Søreide (37), Oslo (H)

Statsråd med ansvar for Landbruks- og matdepartementet: seniorrådgiver Sylvi Listhaug (36), Oslo, (FrP)

Statsråd med ansvar for Kunnskapsdepartementet: stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (35), Porsgrunn (H)

***

Endringer i departementsstrukturen
Fra 1. januar 2014 tas det sikte på endringer i departementsstrukturen, avhengig av nødvendige budsjettvedtak i Stortinget:

Nedleggelse av Fiskeri- og kystdepartementet.Nedleggelse av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.Nedleggelse av Nærings- og handelsdepartementet.Overføring av ansvaret for arbeidsgiverpolitikk, bygg, sikkerhet og tjenester, statsforvaltningen, IKT, fornying og same- og minoritetspolitikk fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Kommunal- og regionaldepartementet.Overføring av ansvaret for plandelen av plan- og bygningsloven og den nasjonale kart- og geodatapolitikken fra Miljøverndepartementet til Kommunal- og regionaldepartementet.

Det tas sikte på at Kommunal- og regionaldepartementet fra 1. januar 2014 skifter navn til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.Overføring av ansvaret for kirkesaker fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Kulturdepartementet.

Det tas sikte på at Kulturdepartementet fra 1. januar 2014 skifter navn til Kultur- og kirkedepartementet.Overføring av ansvaret for klima- og skogsatsingen fra Utenriksdepartementet til Miljøverndepartementet.

Det tas sikte på at Miljøverndepartementet fra 1. januar 2014 skifter navn til Klima- og miljøverndepartementet.Overføring av ansvaret for forvaltningen av statens kjøp av klimakvoter fra Finansdepartementet til Miljøverndepartementet.Overføring av ansvaret for koordinering av bredbåndspolitikken fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Samferdselsdepartementet.Overføring av ansvaret for kyst- og miljøsaker fra Fiskeri- og kystdepartementet til Samferdselsdepartementet.Opprettelse av nytt Nærings- og fiskeridepartement ledet av to konstitusjonelt ansvarlige statsråder.

Det nye Nærings- og fiskeridepartementet vil bestå av Nærings- og handelsdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet, med unntak av kyst- og miljøavdelingen og relevante deler av avdeling for forskning, styring og administrasjon. I tillegg vil departementet få overført konkurransepolitisk avdeling fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og ansvaret for selskapslovgivningen fra Justis- og beredskapsdepartementet.Det tas sikte på at Arbeidsdepartementet fra 1. januar 2014 skifter navn til Arbeids- og sosialdepartementet.

***
Dei nye statssekretærane

For statsminister Erna Solberg (H):
Julie Margrethe Brodtkorb (H)
Lars Øy (H)
Sigbjørn Aanes (H)
Fredrik Färber (FrP)
Laila Bokhari (H)
Tore Vamraak (H)

For finansminister Siv Jensen (FrP):
Jon Gunnar Pedersen (H)
Paal Andre Bjørnestad (FrP)
Ole Berget (FrP)
Jørgen Næsje (FrP)

For kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H):
Paul Chaffey (H)
Jardar Jensen (H)
Per-Willy Trudvang Amundsen (FrP)
Anders Bals (H)

For samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP):
John-Ragnar Aarset (H)
Bård Hoksrud (FrP)
Jon Georg Dale (FrP)

For utanriksminister Børge Brende (H):
Bård Glad Pedersen (H)
Hans Brattskar (H)
Pål Arne Davidsen (FrP)
Ingvild Næss Stub (H)

For kultur- og kyrkjeminister Thorhild Widvey (H):
Knut Olav Åmås (H)

For fiskeri- og kystminister Elisabeth Aspaker (H):
Amund Drønen Ringdal (H)

For klima- og miljøvernminister Kristine (Tine) Sundtoft (H):
Lars Andreas Lunde (H)

For næringsminister Monica Mæland (H):
Eirik Lae Solberg (H)
Dilek Ayhan (H)

For barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (FrP):
Maria Hoff Aanes (H)

For helse- og omsorgsminister Bent Høie (H):
Anne Grethe Erlandsen (H)
Astrid Nøklebye Heiberg (H)
Cecilie Brein-Karlsen (FrP)
Lisbeth Normann (H)

For arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP):
Kristian Dahlberg Hauge (FrP)
Torkil Åmland (FrP)

For justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP):
Vidar Brein-Karlsen (Frp)
Himanshu Gulati (FrP)

For olje- og energiminister Tord Lien (FrP):
Kåre Fostervold (FrP)

For forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H):
Øystein Bø (H)

For landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP):
Hanne Blåfjelldal (FrP)

For kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H):
Bjørn Haugstad (H)