Et mindre raust Norge?

John-Leirvaag-2.jpg

- Tilleggsproposisjonen som ble lagt fram idag vil gi neste års statsbudsjett en klart usosial profil, sier NTL leder John Leirvaag. - Vi konstaterer at det kuttes i overføringer og bevilgninger til utsatte grupper, at statlige selskaper selges ut, at kulturbevilgninger kuttes, at det fjernes viktige likestillingstiltak og at det blir kutt for organisasjoner som jobber med inkludering at det kuttes i antallet kvoteflyktninger.

- Dermed ser vi en del omprioriteringer som samlet vil gi et mindre raust samfunn, sier Leirvaag.

Det er i dag vanskelig å si hvilke konsekvenser regjeringens ulike forslagene vil ha for de ulike etatenes driftsbudsjett, men vi ser at det kuttes i mange driftsbudsjett som samlet kan gi store virkninger for kvaliteten i velferdstjenestene og for brukerne.

Regjeringen varsler i tilleggsproposisjonen omstillinger for forvaltningen i 2014. - Vi i NTL har ønsket tiltak som vil gi bedre kvalitet i offentlig sektor velkommen, sier Leirvaag, men Det regjeringen nå starter med er privatisering (og å ta ut effektiviseringsgevinster før omstilling er ferdigført (SIVA)).

Det som nå er klart er at Mesta og Entra skal privatiseres og at det foreslås nedleggelse av fem regionkontor i Direktoratet for økonomistyring, DFØ. NTL konstaterer at dette er en begynnende ny forvaltningspolitikk som vi mener er svært uheldig.