- Vi står overfor et systemskifte

jorgen-kosmo.jpg

- Det er ingen tvil om at de to borgerlige regjeringspartiene ønsker et systemskifte i Norge. De har systematisk stemt mot innføringen av fellesskapsløsningene som vi i dag bygger samfunnet vårt på, sa tidligere arbeids- og administrasjonsminister, stortingspresident og riksrevisor Jørgen Kosmo på NTL-konferansen torsdag.

- Ideologene bak regjeringens politikk vet like godt som oss at det dreier seg om grunnleggende endringer i samfunnet. Og de har arbeidet med dette lenge. Det som er annerledes nå er at de er i ferd med å lykkes, sa Kosmo.

Kosmo mente regjeringens syn på arbeidslivet tar ikke hensyn til helheten på arbeidsplassene. Kommer man på jobb og det ser forferdelig ut fordi renholdet ikke blir verdsatt og prioritert, går produktiviteten ned blant de som i regjeringens tankegang skaper verdiene.

- Skulle dette synet få forme Norge vi er det også de arbeidstagerorganisasjonene som tenker mest individualistisk som får mest spillerom, fordi de klaffer med den nye ledelsesteologien. De er ikke helt der ennå, fortsatt er det slik at de fagforeningene som står for en kollektiv tankegang som har mest gjennomslagskraft, men de taper terreng.