Frokostmøte med NTLs klimanettverk

klimalosning-nedenfra.jpg

NTLs klimanettverk arrangerte frokostmøte tirsdag 9. september, der temaet var hvordan vi i NTL kan jobbe med klima fremover? Nestleder i LO Hans Christian Gabrielsen presenterte LOs nye klimastrategiske plan. Rådgiver i Fagforbundet Gunnar Steinsholt fortalte om lokalt klimaarbeid i Fagforbundet.

- Vi må satse på medlemmene, det vil si de ansatte i kommuner, etater og organisasjoner for å få til en nødvendig klimaomstilling. Vi må sørge for at de får skolering og det er f. eks. en god ide å utvide mandatet til verneombudene sa Gunnar Steinsholt fra Fagforbundet på klimafrokost i dag hos NTL.

Gunnar Steinsholt fortalte om blant annet deres engasjement i Klimavalg 2013 og fortsettelsen av dette arbeidet i Klimavalgalliansen. En ny publikasjon "8 klimavettregler", skal være til hjelp for alle politikere som vil utvikle god, kommunal klimapolitikk. Et annet prosjekt som han beskrev som "beste praksis" var Nedre Eiker modellen, der Fagforbundet engasjerte seg i å inkluderer klima- og miljøarbeid i HMS-arbeid og kommunenes styrings- og rapporteringssystemer.

Hans Christian Gabrielsen la frem LOs nylige vedtatte Klimastrategi, og sa at LO kom til å jobbe med informasjon og forankring av denne ut i organisasjonen. Han oppfordret forbundene i LO til å engasjere de tillitsvalgte i miljøarbeid.

LOs Klimastrategi finner du her:
http://www.lo.no/Brussel/Nyheter/LOs-klimapolitikk/

Klimavalgalliansen og den nye publikasjonen 8 klimavettregler finner du på denne nettsiden:
http://klimavalg2013.no/Klimavalgalliansen/?p=226