- Vi må tenke nytt om måten vi styrer offentlig sektor

audun-lysbakken.jpg

- Det er én ting jeg ikke er fornøyd med i det vi gjorde i den rødgrønne regjeringen: Vi fant ikke noen god måte å styre offentlig sektor på. Vi må tenke nytt om måten vi styrer offentlig sektor. Det er det beste forsvaret mot privatisering, sa SV-leder Audun Lysbakken på NTLs landsmøte onsdag.

- I denne fireårsperioden vil SV jobbe med å skape ny politikk på dette feltet. Vi ønsker en tillitsreform i offentlig sektor. De offentlig ansatte skal bruke tiden på det de er gode på. Vi skal strippe sektoren for unødvendige mål og butikkprinsipper. Skal vi nå målene våre og få gjennomført dem etter 2017 må vi jobbe sammen. Neste gang venstresiden får makten skal vi ikke bare bygge ut fellesskapsløsningene, vi skal også klare å styre dem bedre, sa Lysbakken.

SV-lederen sparket også regjeringens arbeidslivs- og skattepolitikk. - Regjeringens politikk viser at arbeidslinjen tydeligvis bare gjelder for de fattige. Skattepolitikken viser at de mener at de rike blir motivert av å få mer penger, mens de fattige blir motivert av å få mindre penger. SV vil reversere alle de endringene regjeringen foreslår i arbeidsmiljølove, og jeg mener et flertallsalternativ på venstresiden må forplikte seg til det samme hvis vi skal kunne bygge de nødvendige alliansene.

Lysbakken var på linje med salen i miljøspørsmålet. - Den raskeste veien til det grønne samfunnet er rød. Vi trenger styring av økonomien. Markedet vil aldri velge grønne løsninger. Markedet vil alltid velge kortsiktige løsninger. Vi må velge å styre mot et grønt samfunn framover, slik vi i forrige århundre styrte mot et oljesamfunn.