NTL vil ha Ragnar Bøe Elgsaas som ny leder i LO Stat

- LO Stat står nå overfor en lang rekke utfordringer, både i staten og Spekter. Den nye lederen vil få hovedansvaret for LO Stats arbeid med utviklingen av lønnssystemet i staten, og for å ivareta medlemmenes tariffestede pensjonsordninger. Dette er utfordringer for brede grupper i LO Stat. Det er derfor viktig at den nye lederen representerer bredden av medlemmene, sier John Leirvaag, forbundsleder i NTL. Forbundsstyret sendte i dag over sine forslag til valgkomiteen i LO Stat.

Ragnar Bøe Elgsaas har bred erfaring fra både staten og Spekter. Han har vært mangeårig tillitsvalgt i Finanstilsynet og har grundig kjennskap til hovedavtalen, hovedtariffavtalen i staten og de utfordringene som finnes for tillitsvalgte i virksomhetene. De siste seks årene har han vært valgt forbundssekretær i NTL og jobbet i samfunnspolitisk avdeling. Her har han jobbet med politiske strategier, tariff- og pensjonsspørsmål både i staten og overenskomstområdet. De siste årene har han har deltatt i forhandlinger og mekling både i staten og i mange av Spekter-områdene. Elgsaas har bred politisk erfaring, blant annet som vararepresentant på Stortinget for Oslo Arbeiderparti fra 2001-2005.

Elgsaas er klar for å påta seg ledervervet; -LO Stat skal være en viktig aktør som er med på å legge premisser og rammer for utviklingen av arbeidslivspolitikken, i både staten og Spekterområdet. Med dette er LO Stat-lederen med på å utforme framtidas forvaltningspolitikk. Det er en spennende lederrolle jeg gjerne trer inn i, sier Elgsaas.

Kort om Ragnar Bøe Elgsaas:

Tillitsvalgtserfaring:
NTL (forbundssekretær, 2010-2016)
NTL Finanstilsynet 2006- 2010 (leder, 2006-2010)
NTLs Fylkesutvalg i Oslo (leder og styremedlem, 2008-2010)

Forbundssekretær i NTLs samfunnsavdeling blant annet med disse arbeidsområdene:
- Pensjon: Offentlig tjenestepensjon og pensjoner i overenskomstsektoren
- Deltatt i tariffarbeidet/forhandlingene i staten
- Arbeidsmiljøloven, diverse
- Omstilling (privatisering og konkurranseutsetting)
- Markedsstyring av offentlig sektor
- Svart økonomi/sosial dumping
- Kontakt opp mot myndigheter og andre forbund for å jobbe for NTLs synspunkt
- Samarbeid med andre avdelinger på forbundskontoret: stat, overenskomst, studie og organisasjon og informasjon, for eksempel ved privatisering av renholdet i forsvarssektoren, nedbemanning i SSB, pensjon i teater- og orkestersektoren.

Andre verv:
Diverse tillitsverv AP og AUF, bl.a. 1. vara til Stortinget for Oslo AP i 2001 – 2005.

Alder: 45 år

Arbeidsplass: Permisjon fra stilling som seniorrådgiver i Finanstilsynet

Utdanning: Samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo