- Nedleggelse av skattekontor er slett distriktspolitikk

John-Leirvaag-2.jpg

Skattedirektoratet har besluttet at ytterligere 55 skattekontorer skal legges ned i 2012. Beslutningen bringer det totale tallet til 103 kontorer. - Dette er slett distriktspolitkk fra regjeringen, sier NTL-leder John Leirvaag.

Leirvaag er bekymret både for de ansatte ved skattekontorene som legges ned og for tjenestetilbudet. - Her har regjeringen gitt fra seg styring over tjenestetilbudet. Skattedirektørens beslutning vil gi et klart dårligere tilbud til innbyggerne, sier Leirvaag til ANB.

Leder i NTL Skatt, Stein Thorvaldsen, er skuffet over avgjørelsen. - Dette er veldig meningsløst og unødvendig. Det blir brått og brutalt for mange medarbeidere med god kompetanse. Jeg håper de fleste vil fortsette i etaten, selv om det blir veldig kronglete med lange reiseavstander, sier han til NTL-magasinet.

Avdelingsdirektør Øivind Strømme i Skattedirektoratetet sier nedleggelsene er nødvendige. - Vi har vurdert hvordan vi på best mulig måte skal være tilgjengelige og kan gi god service i alle kanaler, samtidig som vi skal drive Skatteetaten mest mulig effektivt og følge opp budsjettkuttet på 20 millioner kroner, sier han og peker på at stadig flere av skatteetatens tjenester er tilgjengelige på internett og telefon.