- Ukloke forslag

John-Leirvaag-int.jpg

– Vi har en utålmodig regjering. Vi merker de vil vise at de er handlekraftige, og det er viktigere å handle raskt enn å handle klokt, sier NTL-leder John Leirvaag om regjeringens forslag til arbeidslivsreform som ble presentert i dag. 

Leirvaag er kritisk til forslaget om at partene lokalt i større grad skal kunne avtale avvik fra arbeidstidsbestemmelsene i Arbeidsmiljøloven.

– Forskning viser at årvåkenheten svekkes når man jobber mer enn åtte timer. Lange økter, skiftarbeid og særlig nattarbeid gir økt risiko for feil, og flere skader og ulykker på jobben. Om denne avgjørelsen legges lokalt, frykter vi at de lokale partene vil oppleve større press på arbeidstid og uthuling av lovverket. Arbeidstakerne vil bli presset til å jobbe mer enn hva som er helsemessig forsvarlig, sier Leirvaag til NTL-magasinet.

Han mener også at regjeringen skyver enkeltgrupper foran seg i argumentasjonen for liberalisering av regelverket for midlertidige ansettelser.

– Mer midlertidighet begrunnes med at det skal bli enklere for funksjonshemmede å komme seg inn på arbeidsmarkedet. Men deres organisasjoner sier de aldri har spilt inn dette som tiltak, sier Leirvaag.

Les hele saken på NTL-magasinet sine nettsider

Les mer om regjeringen Solbergs forslag til endringer i arbeidslivslovgivingen på Fri Fagbevegelse sine nettsider