riksmekleren.jpg

Pause i flyplassmeklingen for NTLs medlemmer i Avinor

Etter forslag fra Riksmekleren ble partene enige om å ta en pause i meklingen for Avinor og Avinor Flysikring AS for å diskutere krevende spørsmål knyttet til overenskomstrevisjonen 2018. - Det har vært krevende meklingsnatt, sier NTLs nestleder Fredrik Oftebro. Ny meklingsfrist blir 4. september ved midnatt. Så lenge meklingen ikke er avsluttet vil heller ikke en streik kunne iverksettes. En eventuell streik vil dermed først kunne ha oppstart fra onsdag 5. september. 

Publisert: 29.06.2018, sist endret 29.06.2018


Stridens kjerne står om retten til å forhandle pensjon. - I meklingen for to år siden ble vi enige om å forhandle fram en ny pensjonsordning, men Avinor står fortsatt på at vi skal gi fra oss forhandlingsretten. Siden ledelsen ikke aksepterer at vi skal ha ei hånd på rattet i forhandlinger, er mekling og en eventuell streik eneste mulighet vi har for å sikre ansattes avtalte rettigheter, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL.

LOs medlemmer har hatt forhandlingsrett på pensjon siden Avinor ble opprettet i 2003. For to år siden gikk lønnsoppgjøret i Avinor til mekling på nøyaktig det samme. Da sa Avinor opp dagens pensjonsavtale uten å gå i forhandlinger.

- Saken om pensjoner i Avinor kunne vært løst for flere år siden. Løsningen er enkel. Vi forhandler gjerne ny pensjonsordning, men da må Avinor legge bort kravet om å diktere oss. Samme hva Spekter og ledelsen i Avinor sier, handler denne meklingen om å forsvare retten til å forhandle pensjon, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.