synnøve-bakken-ntl-studentsamskipnadene

SiO gir fra seg styring over studentvelferd

- Hele vitsen med SiO er at penger fra studentene skal gå tilbake til mer og bedre studentvelferd, og ikke til private profittjegere, sier Synnøve Bakken, leder i NTL Studentsamskipnadene. NTL var kritiske til SiOs beslutninger om å overføre 51% til Toma ved forrige korsvei i starten av 2018. Nå har SiO besluttet å selge ut sine resterende 49% til det private selskapet Toma og privatiserer derved studentboligene.

Publisert: 16.01.2019, sist endret 16.01.2019


NTL organiserer ansatte i Studentsamskipnadene over hele landet og i alle områder av studentvelferden. Blant annet gjelder dette kafe- og kantinedrift, boligtjenester, treningstilbud, bokhandlervirksomhet, barnehager og helsetjenester.

Nå har SiO besluttet å selge ut sine resterende 49 % til det private selskapet Toma og privatiserer derved studentboligene. Toma er en privat tjenesteleverandør som skal tjene penger på forvaltningen av eiendommer og eiendomstjenester. Dermed har SiO gitt fra seg den helhetlige styringen av velferdstjenestene på boligområdet til en privat aktør som er avhengig av å hente ut profitt.

-Et godt boligtilbud til studentene er mer enn bare tak over hodet og boligene er en del av den helhetlige studentvelferden som studentene er med på å finansiere, sier Kjersti Barsok, leder i NTL.

- Hele vitsen med SiO er at penger fra studentene skal gå tilbake til mer og bedre studentvelferd, og ikke til private profittjegere, sier Synnøve Bakken, leder i NTL Studentsamskipnadene.

Leder i NTL Ung, Lone Lunemann Jørgensen er klinkende klar på at dette ikke er holdbart. "Her har studentrepresentantene i styret misforstått rollen sin og poenget med en samskipnad. Samskipnadene er en slags velferdsstat i miniatyr. Vi som studenter i Norge bør være stolte av denne ordninga. Dette går i heilt feil retning. Hvorfor skal et selskap som har over 800 millioner i omsetning årlig tjene penger på studentvelferden?"

Har du spørsmål, eller ønsker ytterligere kommentarer til denne saken, ta kontakt med:
Synnøve Bakken, leder NTL Studentsamskipnadene, tlf: 92 20 77 77
Lone Lunemann Jørgensen, leder NTL Ung, tlf: 47 29 52 94