Ledelse-NTL-ung19.jpg

NTL Ung-konferansen 2019: Vi har fått innflytelse og har gitt NTL flere unge medlemmer

- Vi ser at jobben vi gjør fungerer. Medlemstallet blant unge arbeidstakere i NTL har steget med over fem prosent. Det er fint å oppleve at forbundet vårt tar ungdomsarbeid på alvor, sa en stolt leder Lone Lunemann Jørgensen da hun åpnet årets NTL Ung-konferanse.

Publisert: 27.03.2019, sist endret 28.03.2019


Men det er ikke bare fint for oss – det er viktig også. Det er viktig for NTL, det er viktig for hele fagbevegelsen, og det er viktig for samfunnet vårt. Det er og viktig for hele fagbevegelsen at vi vokser. At vi får mer makt bak krava som det store fellesskapet krever, enten det er en rettferdig pensjon for dem som må gå av tidlig, medbestemmelse på arbeidsplassen eller kampen for faste, hele stillinger. Disse kampene nytter det ikke å ta en og en – de vinner vi sammen!

Så er det viktig for samfunnet at vi fins, at vi vokser og at vi er synlige. Som dere kanskje har fått med dere, så har vi tidenes kjipeste regjering når det kommer til alt fra arbeidsavklaringspenger, abortrettigheter, og til informasjon om arbeidslivet i skolepensum. Ikke klarer de å prioritere hva som er viktig i statlige etater heller, så de kutter heller flatt overalt og lar det stå til. Mange av dere vet godt hvordan det slår ut – til syvende og sist blir det et dårligere offentlig tilbud til innbyggerne. Derfor er det viktigere enn noen gang at vi fins. At vi unge i fagbevegelsen organiserer oss nå og er en motkraft mot den retninga regjeringa styrer landet vårt i. Derfor er jeg veldig stolt av at vi er her sammen, og at vi blir flere og flere. 

Lunemann Jørgensen trakk også fram den videreførte satsinga på frikjøpte studentsekretærer på studiestedene. - Vi ser det funker, og forbundet ser det. Studentene våre verver helt sykt mye, og i 2018 hadde vi en medlemsvekst blant studentene på 30%. Det er sykt bra jobba! I tillegg til dette har vi fått pengestøtte fra LO Stat til å frikjøpe en studentsekretær i Tromsø. Det er vi veldig stolte av, sa en fornøyd NTL Ung-leder. 

I morgen, 28. mars, går NTL Ung-konferansen over i årsmøte i NTL Ung: Da skal representantene velge nytt styre i NTL Ung samtidig som de skal vedta organisatorisk handlingsplan og politisk plattform for 2019/2020. 

Deler av konferansen blir direktesendt på NTLs Facebooksider. Du vil finne direktesendingene som innlegg der etter direktesendinga er over.

Vil du se forslag og vedtak fra NTL Ung-konferansen kan du gå inn på NTL Ung sine nettsider.