Mekling-i-staten-2019

04.30: Det mekles på overtid i oppgjøret i staten

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt (natt til fredag 24. mai), men det mekles nå på overtid. Blir det ikke enighet går 4000 ansatte i staten ut i streik. – Jeg er alltid optimist når vi går inn i mekling og målet er å finne en løsning, sa leder i LO Stat Egil André Aas ved meklingsåpningen 22. mai.

Publisert: 30.04.2019, sist endret 24.05.2019


Les også: 4000 statsansatte går ut i streik om disse ikke blir enige. Her er kravene det står strid om

LO Stat brøt forhandlingene med staten 30. april. Partene møtes hos riksmekleren onsdag 22. mai med frist natt til 24. mai. - Det er bare å konstatere at partene står langt fra hverandre, og vi ser ikke noen annen mulighet enn å bryte forhandlingene sier forbundsleder i NTL Kjersti Barsok etter bruddet.

Les også: Pressemelding fra LO Stat

I pensjonsavtalen som ble inngått 3. mars i fjor ble det avtalt ny afp for alle offentlig ansatte født i 1963 og senere. Staten var ikke villig til å endre vår tariffavtale slik at den ble i tråd med den allerede inngåtte avtalen. Når vi heller ikke får på plass noe i nærheten av et generelt tillegg som sikrer økt kjøpekraft til alle og likelønn så er det ingen vei utenom Riksmekleren. Nå skal vi forberede oss til mekling, avslutter Barsok. 

Les mer om de siste årenes utvikling i hovedtariffavtalen i staten 

Forbundsledere er overrasket over bruddet i statsoppgjøret

Vi kom aldri i gang med reelle forhandlinger fordi AFP-saken sperret