Kjersti Barsok. Foto: Eivind Volder Rutle

Statsbudsjettet: - Et velferdskutt

– Dette er i realiteten velferdskutt som vil ha store konsekvenser for innbyggernes rettssikkerhet, velferd og trygghet. Nå har denne regjeringen snart kuttet 12 mrd i staten. Det er klart at dette betyr at de statlige virksomhetene blir kraftig svekket, sier NTL-leder Kjersti Barsok i en pressemelding om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020.

NTL-medlemmer1

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

Kurs Sørmarka

NTL-kurs i 2019

Vil du bli bedre på; forhandlinger og avtaleverk, kommunikasjon, verneombudsrollen, arbeidsrett, styrearbeid, inkluderende arbeidsliv, å holde innlegg fra talerstol, arbeidstid og turnus, personal- og lederutvikling, omstillinger, lønnsforhandlinger, medbestemmelse og tillitsvalgtsarbeid? Kursene er helt gratis for NTL-medlemmer, og de fleste holdes på Sørmarka utenfor Oslo. Kunnskap er makt heter det, så husk å meld deg på via vår kursportal.

lofavor-boliglaan-1024

Nyhet: LOfavør boliglån

LOfavør lanserer nå det nye boliglånet for LO-medlemmer med en av Norges desisert laveste renter for førstehjemslån og svært god rente også for andre boliglån. Trykk deg inn og les mer på LOfavør sine nettsider og ta kontakt med LOfavør for mer informasjon eller for å flytte lånet ditt. 

særaldersgrenser2.png

Startet forhandlinger om særaldersgrenser

I dag startet LO forhandlingene med staten om pensjonsregler for arbeidstakere med særaldersgrenser i offentlig sektor. -Forhandlingene er viktig for alle våre medlemmer i staten som jobber i stilling med særaldersgrense, og vi følger forhandlingene sammen med LO Stat, sier NTL-leder Kjersti Barsok. 

tvaksjonenCare.png

NTL gir 60.000 til årets TV-aksjon

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. NTL oppfordrer alle som kan til å delta som bøssebærere søndag 20. oktober og gi støtte til det viktige arbeidet.

Kjersti Barsok

Et usosialt budsjett for fortsatt rasering av statlig sektor og nedbygging av velferdsstaten

- Regjeringen foreslår nok en gang såkalte Avbyråkratisering- og effektivitetskutt for alle statlige virksomheter. Dette er i realiteten velferdskutt som vil ha store konsekvenser for innbyggernes rettssikkerhet, velferd og trygghet. Nå har denne regjeringen snart kuttet 12 mrd i staten. Det er klart at dette betyr at de statlige virksomhetene blir kraftig svekket, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

Carl-Marius-Michelsen

Ny kampanjeperiode for #vilduvitehvorfor

Nå setter vi i gang en ny kampanjeperiode med #vilduvitehvorfor, sier NTLs hovedkasserer Carl Marius Michelsen. Dette er en kampanje for å gjøre flere kjent med vår tariffpolitikk for ansatte i staten. Det er to tariffavtaler i staten. Hvilken fagforening du er medlem av avgjør hvilken avtale som gjelder for deg. Det er klare forskjeller på avtalene. Vi i NTL mener vår er best, og vi ønsker å fortelle ansatte i staten hvorfor, sier Michelsen. Kampanjen vil vare fram til nyttår.

Kjersti Barsok

- Hvis de ikke ønsker like tjenester over hele landet må de si det rett ut

Dagens 60 tingretter blir til 22 fordelt på 27 plasseringer hvis domstolskommisjonen får det som den vil. – Utviklingen i ressursfordeling og sentraliering  er  til  hinder  for  at  folk skal kunne bo over hele landet.  Hvis  det  er  det  politikerne  vil, må de si det, sier NTL-leder Kjersti Barsok til Nationen.

Ferie

Konkurs påvirker Vingreiser med LOfavør

Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig i dag morges. Da flyselskapet som flyr flertallet av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group vil reisende bli berørt av kansellerte flyreiser som et resultat konkursen. Her finner du informasjon om hvem du kan kontakte og hva du kan gjøre hvis du er på eller skal på reise.