Tjenestemannsloven

NTLs lovspeil guider deg gjennom den nye statsansatteloven

Den nye loven om statens ansatte trådde i kraft 1. juli. NTL er kritisk til lovens innhold, men det gjør det ikke mindre viktig å kjenne innholdet. NTLs lovspeil hjelper deg til å gjøre deg kjent med lovendringene!

artikkelbilde_noenvalgerviktigere.png

NTL-dagene 2017 i uke 35 og 36: Stortingsvalget 2017

NTL-dagene markeres rundt omkring i landet på den enkelte arbeidsplass i perioden 28. august – 11. september. Dette er en fin anledning til å synliggjøre NTL med stand, seminar, frokost eller lunsjmøte.

Arendalsuka_flyerface.png

NTL og LO er på Arendalsuka 14. - 18. august

NTL og fagbevegelsen har flere arrangementer under Arendalsuka. NTL, LO Stat og Spekter inviterer til diskusjon om «Den norske modellen 2.0.». Vi gleder oss til klimaarrangement sammen med Broen til framtiden. NTL Ung skal vise «byråkrat for en dag filmene» i Bankgården. Liker du debatter, fagseminar og politikk, så er Arendalsuka drømmeuka for deg!

valglokaler.jpg

Du er jokeren i høstens valg!

Fra 10. august kan du forhåndsstemme. Mer info om forhåndsstemming og resten av valgsystemet finner du på valg.no

NTL-dagen.jpg

Kaffekurs til NTL-dagen!

NTL har laget en powerpoint-presentasjon med manus som du kan bruke på NTL-dagen på din arbeidsplass. Presentasjonen handler om de viktigste arbeidslivsrelaterte sakene i valgkampen. Du kan holde presentasjonen slik den er eller bruke den som et utgangspunkt for din egen presentasjon.

Brann og redning

Løsning ved Bodø lufthavn

Sommerferien er berget for reisende til og fra Bodø lufthavn. Natt til lørdag ble Spekter og LO Stat enige. Dermed blir det ingen streik på flyplassen

Kurs

Gratis kurs med søknadsfrist i august

NTL har tre kurs med søknadsfrist i august: "Ikke 9-16 jobb?", "UFO - Unge fagorganiserte" og "Får vi rett medarbeider?"
Noe for deg? Søk nå!

Søk i nyheter

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

Streik i kreftforeningen

NTL støtter de streikende sykepleierne i Kreftforeningen

Det er uakseptabelt at Kreftforeningen prøver å organisere seg bort fra sine forpliktelser overfor sine ansatte, gjennom å tilby endrede vilkår bare fordi de har skiftet arbeidsgiverforening. Det er et løftebrudd fra arbeidsgiver som har ført sykepleierne ut i streik. Kreftforeningen har lovet at ingen skulle få svekkede lønns- og arbeidsvilkår, men de har kun tilbudt dårligere vilkår og svakere avtaler.

Digital sårbarhet

NTLs temahefte om digital sårbarhet

Hvilke trusler finnes mot den offentlige digitale infrastrukturen? Hvor skal vi lagre offentlige data? Hvem skal eie og drifte offentlige systemer? Hvor går balansen mellom sårbarhets- og effektivitetshensyn? I NTLs nye temahefte om digital sårbarhet finner du NTLs meninger om dette, samt stoff om EUs personvernforordning, debatten om digitalt grenseforsvar og et intervju med tillitsvalgte i Politiet og Forsvaret.

Fredskorpset

- Med bistandsmidler skal Norge bygges?

20. juni kom beslutningen om at Fredskorpset skal flyttes til Førde i 2018. Flyttingen har en prislapp på 60 millioner kroner som skal tas av bistandsbudsjettet. - Trolig blir nå distriktsutvikling i Norge finansiert med midler som var ment til global fattigdomsbekjempelse, skriver NTL-tillitsvalgt Marit Bakken sammen med de andre fagforeningene i Fredskorpset i en kronikk i Bistandsaktuelt.