NTL foreslår endring i Universitets- og høgskoleloven

Thomas-Sandvik-int.jpg

I kjølvannet av den omstridte omorganiseringen Internt handlingsrom på Universitetet i Oslo, der rektor brukte sin dobbeltstemme for å få gjennom vedtaket uten at fagforeningene ble hørt, foreslår NTL at UH-loven endres slik at universitetsstyret må konsultere fagforeningene i administrative omorganiseringsprosesser. – Dette er ikke et forsøk på omkamp i IHR-saken. Det vi ønsker er å sikre at noe lignende ikke skjer i framtiden, sier forbundssekretær i NTL Thomas Sandvik til Uniforum.

NTL og UiO er uenige om innføringen av Internt handlingsrom-reformen skulle utløst rett til medbestemmelse etter Hovedavtalen i staten. For å få avklart spørsmålet foreslår NTL å endre lovteksten i Universitets- og høgskoleloven, som for tiden er oppe til revisjon.

- Universitetsstyret mente at det å fatte vedtak i IHR-saken var innenfor styrets fullmakter. Men her er altså NTL uenige. Det har vi vært på prinsipielt nivå i flere år, uavhengig av denne enkeltsaken på UiO. Derfor foreslår vi nå en presisering i lovverke, sier Sandvik.

Les hele saken på Uniforum sine nettsider.