Nyheter

Markeringer 120 steder over hele landet

LO-Unio-YS.jpg

Alt tyder på at det blir stor oppslutning om den politiske streiken onsdag 28. januar. Det er varslet markeringer på mer enn 120 steder over hele landet, fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. - Oppslutningen er overveldende. Det er tydelig at kampen for å bevare arbeidsmiljøloven engasjerer ansatte i alle næringer og virksomheter, over hele landet, konstaterer LO-leder Gerd Kristiansen, Unio-leder Anders Folkestad og YS-leder Jorunn Berland i en felles pressemelding.

Les mer (27.01.2015)

Melder seg ut av FrP i protest mot arbeidslivspolitikken

steinar-berthelsen.jpg

- Jeg kan ikke sitte i ro og se på og tillate det regjeringen med Frp i spissen nå gjennomfører. Når regjeringspartiene nå ønsker å rasere arbeidsmiljøloven og delvis eller helt vil fjerne tjenestemannsloven, er jeg som ansatt, tillitsvalgt og kollega forpliktet til å stå opp og vise min solidaritet og forpliktelse overfor meg selv og mine arbeidskamerater, sier NTL-tillitsvalgte Steinar Berthelsen, som nylig meldte seg ut av FrP i protest mot regjeringens arbeidslivspolitikk.

Les mer (26.01.2015)

Meld deg på NTL-konferansen

sormarka.jpg

NTL-konferansen 11.-13. mars 2015 har produktivitet og kvalitet i offentlig sektor som tema, og blant innlederne finner vi blant andre Jan-Tore Sanner (KMD), Jørn Rattsø (Produktivitetskommisjonen), Marianne Marthinsen (AP), Victor Normann (NHH), Anders Hompland (Dagbladet) og Knut Kjeldstadli (UiO). Bli med og diskuter Produktivitetskommisjonens arbeid og veien framover for offentlig sektor!

Les mer (26.01.2015)

Studentene slutter seg til kampen mot endringen i AML

anders-kvernmo-langset.jpg

Landets 220.000 studenter gir nå sin støtte til stormønstringen mot endringer i arbeidsmiljøloven. – Vi støtter den politiske streiken kommende onsdag fordi vi ønsker å sikre studentene de beste foreleserne, og at akademikere skal være en attraktiv karrierevei å gå. Det er ikke attraktivt for unge forskere å måtte vente i over ti år på å få en fast ansettelse. Vi ønsker også at vi skal få et trygt arbeidsliv etter endt utdanning, uttaler Anders Kvernmo Langset, leder i Norsk Studentorganisasjon. 

Les mer (26.01.2015)

Forlenget påmeldingsfrist til eForvaltningskonferansen 2015

eforvaltningskonferansen.jpg

Påmeldingsfristen til eForvaltningskonferansen er forlenget til 6. februar, og det er igjen noe penger på budsjettet til støtte til reise, opphold og deltageravgift. Her gjelder førstemann-til-mølla-prinsippet. Søknader om støtte til kostnader sendes på e-post til hb@ntl.no .  eForvaltningskonferansen finner sted i Oslo Kongressenter 10.-11. februar.

Les mer (26.01.2015)

Husk søknadsfristen

lev-og-laer.jpg

NTL-konferansen - Produktivitet og kvalitet i staten har søknadsfrist 30. januar. Kurset er gratis for NTL-medlemmer, dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (25.01.2015)

Fast ansettelse svekkes også i staten

John-Leirvaag-int.jpg

Regjeringen varslet denne uka en personalpolitisk reform ved universitetene og høyskolene. Kunnskapsministeren hevder reformen skal styrke kvaliteten i høyere utdanning. -Forslagene vil virke i motsatt retning. De kommer til å skape stor uro og usikkerhet blant vitenskapelig ansatte. Kampen om fast jobb blir tøffere, også her. Dermed ser vi en helt klar parallell til de øvrige endringene i arbeidsmiljøloven, sier John Leirvaag.

Les mer (22.01.2015)

NTL på høring om Arbeidsmiljøloven

Stortinget.jpg

Kjersti Barsok 1. nestleder og forbundssekretær Ragnar Bøe Elgsaas representerte NTL i høringen om Arbeidsmiljøloven på Stortinget 21. januar. Høringen kan sees i sin helhet og kan også leses på våre nettsider.  

Les mer (22.01.2015)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Delta med #NTL15

Se alle innleggene

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(19.12.2014)

Kommende aktiviteter