Nyheter

Bråstopp for kulturløftet

statsbudsjettet_80x80.jpg

Regjeringens forslag til statsbudsjett betyr en bråstopp for kulturløftet og satsningen innen kulturfeltet. Økningen i statsbudsjettet vil ikke kompensere for prisstigningen i samfunnet, og produksjonen og formidlingen av kunst og vil bli taperen, heter det i en pressemelding fra NTL Kulturinstitusjoner.

Les mer (30.10.2014)

Politisk beretning lagt ut

apolberetn.jpg

Den politiske beretningen gir et innblikk i de politiske kampsakene og kjerneoppgavene i fireårsperioden. Den er et nytt supplement til forbundets årlige organisatoriske beretningene, som inneholder fakta om utviklingen i NTLs organisasjon og medlemsmasse.

Les mer (30.10.2014)

Frykter represalier - varsler ikke

sissel-trygstad.jpg

Nesten halvparten av arbeidstakere som opplever kritikkverdige forhold på arbeidsplassen lar være å varsle, blant annet på grunn av frykt for represalier. Det viser en undersøkelse Fafo har gjort. Prosjektleder Sissel Trygstad innleder om varsling på NTLs varslings- og ytringsfrihetskonferanse 25. november.

Les mer (28.10.2014)

Streikeuttaket i Abelia-området

finansdep-streik-kvadr.jpg

Streikeuttaket for Abelia-området ble offentliggjort idag og omfatter 112 NTL-medlemmer i NILU, NIVA, NIBR og TØI. Oppgjøret i Abelia-området skal til mekling fredag 31. oktober, og dersom partene ikke kommer til enighet blir det streik fra mandag 3. november kl. 08.00.

Les mer (28.10.2014)

NTLs varslings- og ytringsfrihetskonferanse

varsling-kvad.jpg

Har vi en åpenhetskultur som gir ansatte rom til å stille kritiske spørsmål om virksomheten? Er det akseptert å benytte seg av ytringsfriheten i det offentlige rom? Hvilke erfaringer har vi med vern for varselere og psykologiske forhold knyttet til det å varsle? Dette er spørsmål vi setter fokus på under NTLs varslings- og ytringsfrihetskonferanse 25. november i Oslo Kongressenter. 

Les mer (28.10.2014)

Tillitsvalgte har ikke medvirket til privatisering av renholdet

sagedal.jpg

Vi har ikke i det hele tatt deltatt i denne beslutningsprosessen, sier Ann Berit Sagedal som er konserntillitsvalgt i Forsvarsbygg. Det er beklagelig at regjeringen ønsker å dytte oss tillitsvalgte foran seg for den upopulære beslutningen om å privatisere renholdet i forsvarssektoren.

Les mer (27.10.2014)

- En for instrumentell forskningsstrategi

forskningsradet.jpg

NTL har sendt høringssvar om ny overordnet strategi for Norges Forskningsråd. - Utkastet legger til grunn at kunnskap først får verdi når den har fått en anvendelse. Dagsaktuelle og forhåndsdefinerte behov blir i altfor stor grad gjort styrende, selv om vi i dag ikke kan vite hvilken kunnskap og forskning som på sikt kan gi oss svar på framtidens utfordringer, heter det blant annet i høringssvaret.

Les mer (27.10.2014)

Organisasjonsforskningskonferanse 27. - 28. november

LO-logo.png

Finanskrisen har påvirket arbeidsliv og organisasjonsliv i Europa, og på denne konferansen spørres det; har finanskrisen bidratt til at vi "sparer vi oss til fant"? Gir målemani mer usikkerhet?  Er sosial dumping en trussel mot vår velferd?

Les mer (24.10.2014)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

I dybden

Et kriminelt arbeidsliv

bjorvika.jpg
Hvordan bekjempe sosial dumping og svart økonomi?
(23.10.2014)