Nyheter

NTL advarer mot sentralisering og ensretting av universitets- og høgskolesektoren

blindern.jpg

Regjeringen har foreslått endringer i organisasjonsstrukturen i universitets- og høgskolesektoren. NTL mener en nedleggelse av små fagmiljø og mindre institusjoner vil føre til ensretting og svekking av breddeuniversitetene og kompetansemiljøer som i mange tilfeller spiller avgjørende roller i lokalt nærings- og samfunnsliv.

Les mer (22.09.2014)

- Slutt dere til Klimavalgalliansen!

kjersti.jpg

– Se hva vi har fått til på kort tid med Klimavalgalliansen. Vi oppfordrer flere forbund til å slutte seg til arbeidet, for jo flere aktører vi er, desto bedre vil politikken bli. Det handler ikke om å bråstoppe oljeproduksjonen, men om en myk og kontrollert omstilling. Endringene vil presse seg fram uansett, sa Nestleder i LO i Oslo og sekretær i NTL Sentralforvaltningen Kjersti Barsok under lanseringen av kampanjen 100.000 klimajobber.

Les mer (19.09.2014)

Fagforbundet vil redusere oljeutvinningen

mette-nord-kvad.jpg

– Det holder ikke å tenke at vi kan betale oss ut av klimaproblemet og at andre skal ta kuttene. Vi er en olje- og gassnasjon, det forplikter oss til å endre retning. Det må skje nå, vi må begynne å skru igjen kranene, sa Fagforbundets leder Mette Nord under lanseringen av kampanjen 100.000 klimajobber torsdag.

Les mer (19.09.2014)

NTL-Abelia-området til mekling

Tor-Erik-Granum-int.jpg

Forhandlingene mellom NTL og Abelia endte i brudd i ettermiddag. Årsaken til bruddet er de oppsagte særavtalene i Nilu og NIBR. – Vi har kommet med flere forslag til løsninger, men Abelia er ikke interessert. Vi kan ikke godta at man fjerner lønns- og arbeidsvilkår fra lokale særavtaler med et pennestrøk. Så da får vi søke bistand hos riksmekleren, sier forbundssekretær i NTL Tor Erik Granum. 

Les mer (18.09.2014)

Arbeidstid sentralt i NKI-oppgjøret

nki

Arbeidstid var det vanskeligste spørsmålet da NTL og Virke møtte til forhandlinger om NKI-området torsdag. NTL og Parat var enige om prioriteringene og prinsippene på arbeidstidsspørsmålet, og valgte å prioritere dette i forhandlingene. Oppgjøret fullføres med lokale lønnsforhandlinger i virksomhetene.

NTL kurs med søknadsfrist i oktober.

fargeblyanter.jpg

NTL-skolen trinn I, II, III, Kurs for medlemmer av innstillings- og tilsettingsråd, Personkonflikter og trakassering, Fra sceneskrekk til karisma og Tillitsvalgtes rolle i konfliktsaker har søknadsfrist i oktober. Kursene er gratis for NTL medlemmer. Dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (15.09.2014)

- En politisk motivasjon for outsourcing

renhold1.jpg

Forsvarsdepartementet vil si opp 364 renholdere til tross for at en intern rapport viser at outsourcing vil gi kun små besparelser. - Denne avgjørelsen handler om politikk, ikke økonomi. De sier de skal spare penger, men har ikke lagt fram noe tallgrunnlag på bordet for oss som viser det, sier Ann Berit Sagedal, hovedtillitsvalgt for NTL i Forsvarsbygg til Klassekampen.

Les mer (12.09.2014)

Begrenset tilgang til trykte versjoner av statsbudsjettet

statsbudsjettet_80x80.jpg

NTLs orgledd har tidligere kunnet hente trykte versjoner av statsbudsjettet på forbundskontoret samme dag som budsjettet legges fram. DSS tilbyr fra og med i år ikke lenger forhåndsbestilling av trykte eksemplarer. Det vil dermed heller ikke være mulig å hente eksemplarer på forbundskontoret.

Les mer (11.09.2014)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(10.09.2014)

Sitatet

- Det finnes flere som meg!

- Da jeg traff alle de andre unge engasjerte fagforeningsfolka, tenkte jeg: Herregud. Det finnes flere som meg. Vi har ulik bakgrunn og er forskjellige mennesketyper, men vi har alle til felles at vi bryr oss og er ja-mennesker. 

Cecilie Gjennestad, Ungdomskontakt i NTL Forsvaret
Les flere sitater

Kommende aktiviteter