Nyheter

Kreftsyk, tvangspensjonert, reddet av tariffavtalen

HTA-2012-2014.jpg

Statens vegvesen sa opp den kreftsyke 68-åringen etter 60 dagers sykemelding selv om hovedtariffavtalen i staten gir statsansatte mellom 67 og 70 år rett til ett års sykepenger. - Statens vegvesen har håndtert denne saken uprofesjonelt og tilfeldig. De har lagt et unødvendig stort press på en enkelt arbeidstager. Arbeidsgiver må undersøke reglene skikkelig selv, før man melder arbeidstager ut av arbeidsforholdet, sier forbundssekretær Vibecke Solhaug til Aftenposten.

Les mer (31.07.2014)

Privatiseringspolitikk

stefan-heggelund.jpg

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) har foreslått at Nav skal samarbeide med bemanningsbransjen. - Dette er genial privatiseringspolitikk og idiotisk arbeidsmarkedspolitikk hvor hensynet til privatisering er viktigere en hensynet til de arbeidsløse, sier LOs sjeføkonom Stein Reegård til Klassekampen.

Les mer (28.07.2014)

LO: Stopp krigen i Gaza

stoppkrigen.jpg

LO sendte i går brev til statsminister Netanyahu og ba Israel stoppe den aggressive militære intervensjonen i Gaza.LO ber også om at Hamas umiddelbart stopper å sende raketter inn i Israel. Konflikten påfører sivilbefolkningen store tap, død og ødeleggelser på begge sider. LO krever at blokaden av Vestbredden og Gaza opphører umiddelbart, og ber Israel respektere internasjonal lovgivning.

Les mer (23.07.2014)

Du kan gjøre noe. Gi penger til nødhjelp på Gazastripen

Bombingen av Gazastripen de siste to ukene har lagt nabolag i grus og sendt tusener av mennesker på flukt. En økende del av de internt fordrevne har nå behov for nødhelp. – Den humanitære situasjonen blir stadig mer alvorlig. Vi håper på en snarlig våpenhvile mellom de to partene, men selv om det skulle skje, er det behov for en stor nødhjelpsinnsats på Gazastripen, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Liv Tørres. NTL Student og NTL Ungdom har laget sin egen innsamling til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza og oppfordrer NTL-medlemmer til å gi etter evne. Alle bidrag hjelper.

Les mer (23.07.2014)

Uavklart på Rygge flyplass

torErikSD (2).jpg

Tor Erik Granum, forbundssekretær i NTL og Kenneth Sandmo fra LO, hadde i dag møte med John-Ragnar Aarset, statssekretær i Samferdselsdepartementet, om den uavklarte drifts-situasjonen på Rygge Sivile Lufthavn.

Les mer (09.07.2014)

Nyhetsbrev fra For velferdsstaten

for-velferdsstaten-logo.jpg

Les om lærerkonflikten, jordbrukspolitikk, regjeringens arbeidslivspolitikk, velferdskonferansen 2014 og mye mer i nyhetsbrevet som kom i dag. 

Les mer (02.07.2014)

Særavtaler prolongert

fly.jpg

Særavtale for reiser innenlands for statens regning og Særavtale om kostgodtgjørelse ved rutinemessige faste tjenesteoppdrag uten overnatting som utløp 28. februar 2014 er prolongert frem til 31. desember 2014.

Les mer (30.06.2014)

Endring i ferieloven fra 1. juli

LOfavør ferie og fritid.jpg

En arbeidstaker som blir syk i løpet av ferien, skal fra første dag kunne kreve at et tilsvarende antall feriedager utsettes og gis som ny ferie senere i ferieåret. Dagens krav om at arbeidstaker må ha vært syk i minst 6 virkedager i ferien fjernes. 

Les mer (30.06.2014)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Sitatet

- Det finnes flere som meg!

- Da jeg traff alle de andre unge engasjerte fagforeningsfolka, tenkte jeg: Herregud. Det finnes flere som meg. Vi har ulik bakgrunn og er forskjellige mennesketyper, men vi har alle til felles at vi bryr oss og er ja-mennesker. 

Cecilie Gjennestad, Ungdomskontakt i NTL Forsvaret
Les flere sitater