Nyheter

Mulig samarbeid om redusert konsulentbruk i NAV

konsulentbruk-i-nav-rapport-forside.jpg

- NAVs egen konsulentbruksstrategi blir ikke fulgt, og NAV leter altfor sjelden i egen organisasjon etter den kompetansen de trenger før konsulenter kjøpes inn. Det viser rapporten NTL NAV har skrevet om konsulentbruken i etaten. - NAV-ledelsen var positive til mange av forslagene i rapporten og var innstilt på å jobbe sammen for å løse dette, sier Torgeir Homme, som er sentralt tillitsvalgt i NTL NAV og en av forfatterne bak rapporten. 

Les mer (26.08.2015)

- Setter tjenestemenn i en umulig situasjon

anundsens-skrytevideo.jpg

– Anundsen utnytter folk som står lenger ned på rangstigen enn ham selv. Jeg synes dette er svært uheldig, særlig fordi tjenestemenn og forvaltningen skal være partipolitisk nøytrale. Når den øverste politiske ledelse her går rundt og intervjuer folk under seg i linje for åpen mikrofon og kamera, så setter han dem i en umulig posisjon, sier NTL-leder John Leirvaag om Justisminister Anders Anundsens ensidige informasjonsfilm om departementets resultatoppnåelse.

Les mer (26.08.2015)

Færre opplever innflytelse på arbeidsplassen

Eivind-Falkum-og-Bitten-Nordrik.jpg

Kun 44 prosent av de spurte i Norsk Ledelsesbarometer oppgir at de har stor eller svært stor innflytelse på sin egen arbeidssituasjon. – Vi ser en klar sammenheng mellom den reduserte opplevelsen av innflytelse og praktiseringen av det vi kaller «hard HR», som ofte forbindes med mer autoritære ledelsesformer, sier Bitten Nordrik ved Arbeidsforskningsinstituttet til Dagsavisen.

Les mer (25.08.2015)

Bli med på LO Stats kurs om forhandlinger i staten!

LO-Stat.jpg

LO Stat arrangerer kurs om forhandlinger i staten 14.-18. september på Sørmarka utenfor Oslo. Kurset gir en innføring i drøftinger og forhandlinger og tar for seg forhandlingsteknikk, kommunikasjon og dynamikk i forhandlingerformalkrav tilknyttet forhandlinger og drøftinger. Meld deg på innen 28. august!

Les mer (24.08.2015)

Husk søknadsfristen.

lev-og-laer.jpg

Kurs for medlemmer av innstillings- og tilsettingsråd har søknadsfrist 28. august. Kurset er gratis for NTL-medlemmer. Dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (24.08.2015)

Fare for streik på Rygge

Tor-Erik-Granum-int.jpg

All sivil flytrafikk på Moss lufthavn Rygge kan bli lammet fra 10. september. 25 NTL-medlemmer som arbeider med brann og redningstjeneste kan gå ut i streik. -Vi har i sju måneder forhandlet med NHO Luftfart for å få arbeidsgiver til å holde løftene de ga de ansatte. Vi håper å unngå streik med en løsning hos Riksmekleren, sier forbundssekretær Tor Erik Granum.

Les mer (21.08.2015)

Husk søknadsfristen.

lev-og-laer.jpg

Kurs for medlemmer av innstillings- og tilsettingsråd har søknadsfrist 28. august. Kurset er gratis for NTL-medlemmer. Dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (18.08.2015)

Gratis NTL-kurs med søknadsfrist i september,

fargeblyanter.jpg

Organisasjonskunnskap (NTL-skolen trinn I), Arbeidsrett for ledere med personalansvar og Arbeidsrett (NTL-skolen trinn III) har søknadsfrist i september. Kursene er gratis for NTL-medlemmer. Dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (17.08.2015)

Bestill materiell til NTL-dagen fra og med tirsdag

medlemskap2.jpg

Fra og med tirsdag 18. august kan du bestille materiell til NTL-dagen i web2print. Materiellet pakkes i esker med materiell til omtrent 50 deltagere/mottagere, og du kan bestille så mange esker du har behov for. NTL-dagen er organisasjonsleddenes egen aksjonsdag og kan arrangeres når man selv ønsker i perioden 31. august til 11. september.

Les mer (14.08.2015)

Klimapilgrimene inntar Arendal

klimapilgrimene.jpg

Klimapilgrimene er et samarbeid mellom NTL, kirken og en rekke miljøorganisasjoner som setter fokus på de utfordringene som  tas opp på klimatoppmøtet i Paris, og på de tiltakene Norge som en ressurssterk stat bør ta ansvar for utover det det blir enighet om i Paris. Pilgrimene seilte i går til Arendal der boken Broen til framtiden lanseres idag under Arendalsuka.

Les mer (14.08.2015)

Bli med på markering mot TISA og TTIP i Oslo 20. august!

nei-til-ttip.jpg

 

TISA og TTIP er internasjonale handelsavtaler som har som mål å liberalisere regler for å øke handelen i offentlig tjeneste-sektoren. TISA kan gjøre det vanskeligere å rekommunalisere eller renasjonalisere tjenester som tidligere er privatisert. TTIP-avtalen tar sikte på en omfattende avregulering av økonomiene på begge sider av Atlanterhavet ved å redusere tollsatser og fjerne et stort antall såkalte tekniske handelshindringer. Vi markerer motstand 20. august!

 

Les mer (13.08.2015)

NTL på Arendalsuka 13 - 15 august med to tema: klima og pensjon

arendalsuka.jpg

Klimaantologien "Broen til framtiden" lanseres 13. august kl. 19 og den 14 august kl. 10.30 - 11.30 inviterer vi til pensjonsdebatt på Arendal kino.

Les mer (12.08.2015)

Boka "Broen til framtiden" lanseres 13. august, under Arendalsuka

klimalosning-nedenfra.jpg

Alliansen «Broen til framtiden» som består av fagbevegelse, miljøorganisasjoner, kirken og forskere, tar opp et brennhett tema i sin nye bok; Må vi velge enten klimatiltak for å berge planeten eller krisetiltak for å holde liv i det norske oljeeventyret? Kan en demokratisk vei bremse den globale oppvarmingen og redusere forbrukerspiralen? Den nye boken "Broen til framtiden" blir lansert 13. august og kan allerede bestilles på Gyldendal.

Les mer (11.08.2015)

Høy puls?

garmin-fenix-3.jpg

NTLs nyeste vervepremie er til å få høy puls av bare ved tanken! Markedets råeste pulsklokke til en verdi av 5000 kroner kan bli din om du verver ti kolleger til NTL. - Garmin fenix 3 er både en toppmoderne sportsklokke og et symbol på en aktiv livsstil i hverdagen og kombinerer innovative treningsfunksjoner med satellittnavigasjon, skriver produsenten på sine nettsider.

Les mer (11.08.2015)

Bjørn Rudaa, tidligere hovedkasserer i NTL, er død

Bjørn Rudaa var aktiv i arbeiderbevegelsen i hele sitt liv og var med i NTL fra det ble stiftet i 1947. Bjørn var leder av NTL Riksrevisjonen, agitasjonssekretær i NTL og forbundssekretær, før han ble valg som hovedkasserer i 1972-1978. Bjørn Rudaa døde 24. juli, 93 år gammel. Begravelsen finner sted tirsdag 4. august kl. 14.00 i Bekkelaget kirke.

Les mer (31.07.2015)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Delta med #NTLnorge

Se alle innleggene

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(21.07.2015)

Kommende aktiviteterNTL der du jobber

NTL har en avdeling der du jobber

Medlemsnett

  • ditt medlemskap
  • lover og regler (Compendia)
  • dokumenter og debattforum

Nyheter fra NTLs organisasjonsledd

25.08.2015 Fra: NTL NAV

Konsulentbruk i NAV

20.08.2015 Fra: NTL Riksrevisjonen

Senior saksbehandler

17.08.2015 Fra: NTL Forsvaret

Nye medlemmer!

17.08.2015 Fra: NTL Forsvaret

#mittntl