Nyheter

- Elitemiljøer må ikke hindre utvikling av bredden i forsknings- og utdanningsmiljøene

Oyvind-Bakke.jpg

- Det aller meste av de nye bevilgningene gis til fem av universitetene, mens høyskolene og de nye universitetene blir hengende etter. En premiering av elitemiljøer må ikke hindre utvikling av forsknings- og utdanningsmiljøer i hele landet, sa nestleder i NTL Universiteter og Høgskoler Øyvind Bakke da han la fram NTLs innspill i statsbudsjetthøringen i Stortingets Kirke-, utdannings og forskningskomité mandag.

Les mer (20.10.2014)

Husk søknadsfristen

lev-og-laer.jpg

Kursene Fra sceneskrekk til karisma og Tillitsvalgtes rolle i konfliktsaker har søknadsfrist 24. oktober. Kursene er gratis for NTL-medlemmer, dvs. at reise-, oppholds- og kursutgifter blir dekket av NTL.

Les mer (20.10.2014)

Baklengs inn i fremtiden?

AML-80.jpg

LO har laget en brosjyre og et presentasjonsopplegg om regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven som kan være nyttig både for den enkelte og som grunnlag for diskusjoner og politisk arbeid i organisasjonsledd og på arbeidsplassene.

Les mer (17.10.2014)

NTL gir 50 000 til årets TV-aksjon

globe.gif

- Rent vann redder liv, og hindrer konflikt. I tillegg er det viktig i et likestillingsperspektiv. Det gir jenter mulighet til utdanning og arbeid når de slipper å bruke tid og krefter for å hente vann. Vann i landsbyen hindrer også voldtekter som skjer under vannhenting. Kirkens Nødhjelps TV-aksjon er derfor viktig - og nødvendig. Vi oppfordrer alle våre tillitsvalgte og medlemmer om å melde seg som bøssebærere, sier hovedkasserer i NTL Anita Busch. 

Les mer (16.10.2014)

- Et budsjett for en svakere velferdsstat

statsbudsjettet_80x80.jpg

Mens Norges 10 rikeste gjennomsnittelig får 12,5 millioner kroner årlig i skattegaver fra regjeringen, kuttes det systematisk i ordninger som skal komme de som trenger det mest til gode. Regjeringens forslag til statsbudsjett vil svekke velferdsstaten gjennom kutt i stønader, kutt i skatteinntekter og kutt i hele statlig sektor, heter det i NTLs landsstyre sin uttalelse om statsbudsjettet.

Les mer (16.10.2014)

Demonstrasjon mot kutt i støtte til folkehøgskolene

folkehøgskolene.jpg

Demonstrasjonen mot kutt i støtten til folkehøgskolene starter kl 16 utenfor Stortinget. Dette kuttet føyer seg inn i rekken av kutt i regjeringens budsjettforslag. Vel møtt!

Les mer (15.10.2014)

Konkurranse: Del din opplevelse på #NTL14

premieIpad.jpg

Vi ønsker å få ta del in dine historier før og under NTLs landsmøte. Bruk #NTL14 og vinn en  flott premie! Del med oss på Facebook, Twitter og Instagram.

Les mer (14.10.2014)

NTLs håndbok for tillitsvalgte

mobil-green.jpg

NTLs håndbok for tillitsvalgte er digitalisert og tilgjengelig på nett med 37 søkbare kapitler om alt fra tariffoppgjør og likestilling til NTLs verdigrunnlag og vervekampanjer.

Les mer (14.10.2014)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(10.09.2014)


Kommende aktiviteter