Nyheter

LO må ansette flere jurister for å hanskes med alle nedbemanningene

– Vi har en 30-40 prosent økning i saksmengde i 2015. Størstedelen av økningen dreier seg om nedbemanning, sier lederen for LOs juridiske avdeling, Atle Sønsteli Johansen til avisa Klassekampen.

Les mer (21.07.2015)

Statsansatte må evaluere tjenestemannsloven i fellesferien

Torstein-portrett.jpg

Få dager før fellesferien sendte Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) ut en spørreundersøkelse til ansatte i staten om praktisering av tjenestemannsloven. – Åpenbart at regjeringen har hastverk, mener Torstein Brechan, forbundssekretær i NTL. I tillegg til å reagere på tidspunkt for undersøkelsen, og kort svarfrist, mener NTL at flere av spørsmålene som blir stilt er ledende og underlig formulert.

Les mer (09.07.2015)

Tooji til LO Stats ungdomskonferanse

Total_dus_kvad.jpg

- Jeg gleder meg til å få snakke til fagbevegelsen om temaer som opptar meg mye. I vår bransje lever vi i en boble der det er lett å dyrke seg selv. Jeg vil noe mer. Og da er kampen for likestilling og mot diskriminering et bra budskap å fronte, sier Tooji om foredraget han skal holde på LO Stats ungdomskonferanse

Les mer (30.06.2015)

Brudd i forhandlingene på Rygge sivile lufthavn AS

Tor-Erik-Granum-int.jpg

NTL har i dag brutt forhandlingene med NHO Luftfart for våre medlemmer som jobber med brann, redning- og plasstjenester på Rygge. Vi har i sju måneder forsøkt å forhandle fram en tariffavtale, men har ikke lykkes, sier Tor Erik Granum, forbundssekretær i NTL. Dette er lang tid uten tariffavtale. Det har skapt mye unødvendig uro  og usikkerhet blant de ansatte.

Les mer (26.06.2015)

NTL støtter Labourstart

LabourStart_mug.jpg

NTL støtter driften av nettstedet Labourstart med 10.000 kroner i 2015. LabourStart er en uavhengig nyhetstjeneste som gjør tilgjengelig faglige nyheter på over 20 språk på nettet og sender ut nyhetsbrev om kampanjer og angrep på fagorganiserte til over 125.000 personer . Et globalt nettverk av frivillige aktivister driver LabourStarts e-postkampanjer i samarbeid med fagbevegelsen mot brudd på faglige rettigheter og angrep på fagorganiserte over hele verden. 

Les mer (26.06.2015)

Forsvarsdepartementet svarer renholderne i Forsvarsbygg

Ine-Eriksen-Soreide.jpg

De NTL-organiserte renholderne i Forsvarsbygg overleverte forrige uke en uttalelse mot konkurranseutsetting av arbeidsplassene deres. Spesialrådgiver i Forsvarsdepartementet sier til Dagbladet tirsdag: "Konkurranse skal være et gjennomgående element i bidraget til effektiv bruk av samfunnets ressurser. For forsvarssektoren betyr det å sikre at vi får mer forsvarsevne for pengene. Et viktig element i dette er å innrette forsvarssektoren mot organisasjonenes kjernevirksomhet."

Les mer (23.06.2015)

Engasjer deg i kommunevalget

uravtemning 2014.png

Den 14. september er det kommunevalg og du kan være med å påvirke hvordan ditt lokalsamfunn utvikler seg. Kommunevalget handler om det som er nærmest oss; skoler, barnehager, ungdomsaktiviteter, eldreomsorg, kulturtilbud og boligpolitikk. Det er i kommunen framtiden bygges og velferden skapes. 

Les mer (18.06.2015)

- Utviklingen av medielandskapet er et offentlig ansvar

John_2013

- NRK har vært en banebrytende aktør i implementering og utvikling av nye medier, plattformer og kringkasting i sin helhet. Utvikling av målgruppetilpassede kanaler i radio og tv, DAB/DAB+-teknologien og nettbaserte tjenester som yr.no er noen eksempler. En offentlig allmennkringkaster skal utforske og utvikle mulighetene gjennom ny teknologi. Det er det offentliges ansvar å sikre utviklingen av medielandskapet gjennom nybrottsarbeid, en risiko som NRK tar og har tatt fullt ut, skriver NTL-leder John Leirvaag på Dagsavisens Nye Meninger onsdag.

Les mer (18.06.2015)

Demonstrerte mot konkurranseutsetting på den internasjonale renholder-dagen

kirsten-mikkelsen.jpg

Respekt for kvinnearbeidsplasser og Nei til konkurranseutsetting var parolene da en gruppe NTL-organiserte renholdere i Forsvarsbygg demonstrerte utenfor Forsvarsdepartementet idag. - 27 år har jeg jobbet i Forsvaret, og dette er takken, sa hovedtillitsvalgt i markedsområde Viken Kirsten Mikkelsen. Aksjonistene overleverte en uttalelse til departementsråd Erik Lund-Isaksen.

Les mer (15.06.2015)

- Vi ønsker en annen kurs for landet vårt!

john-leirvaag-intervju.jpg

- NTL har tradisjonelt engasjert seg i Stortingsvalg. Erfaringene med Høyre og Frp i regjering har gjort at jeg er overbevist om at vi er nødt til å engasjere oss også i kommunevalg. Høyre og Frp-regjeringen drar Norge i feil retning. Stadig flere deler opplevelsen av at det er noe viktig som står på spill nå. At de verdiene Høyre og Frp forfekter i regjeringen ikke representerer en retning folk i Norge ønsker. At de bygger ned noe mange har bygget opp. Valget i høst er første anledning for velgerne til å gi beskjed. Vi ønsker en annen kurs for landet vårt!, sa NTL-leder John Leirvaag i sin avslutningstale til landsstyret fredag.

Les mer (12.06.2015)

- Skal vi ha risiko skal vi ha innflytelse!

tor-arne-solbakken.jpg

- Det var logisk at arbeidsgiverne hadde kontroll og innflytelse over tjenestepensjonene da de var ytelsesbaserte og all risiko lå hos arbeidsgiver og pensjonstilbyderen. Men når risiko er flyttet over til arbeidstageren, da må arbeidstagerne og deres organisasjoner ha innflytelse på ordningene også, sa LOs nestleder Tor Arne Solbakken på NTLs landsstyremøte torsdag. 

Enda bedre støtteordninger til lokale NTL-kurs og -aktiviteter

kurs.jpg

NTL innfører fra andre halvår 2015 enda bedre støtteordninger for organisasjonsledd som arrangerer kurs og andre aktiviteter med faglig innhold. Blant endringene er en økning i satsen for støtte per deltager per dato på kurs med overnatting, og økt antall deltagere med støtte per arrangement. Alle detaljene finner du i NTLs håndbok for studieledere.

Les mer (11.06.2015)

Politisk streik mot privatisering av jernbane 15. juni

jernbane.jpg
Bli med på politisk streik mot privatisering av jernbanen mandag 15. juni 10 - 13. Togene blir stående stille i samme periode.  Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund arrangerer streiken, og NTL og flere fagforbund støtter de i kampen.
Les mer (11.06.2015)

- Det er tid for å mobilisere!

nord-og-leirvaag.jpg

- Hvordan vi organiserer arbeidet er politikk. Hvordan vi organiserer kommunene er politikk. Og det tror jeg folk blir mer og mer opptatt av også, det er mitt inntrykk når jeg er rundt og snakker med folk. Det vi må gjøre nå er å mobilisere flest mulig – både til valget og til å si hva vi mener om regjeringens politikk, sa Fagforbundets leder Mette Nord til NTLs landsstyre på Sørmarka onsdag. 

Les mer (10.06.2015)

Bli kjent med #mittNTL

illustrasjon-historie-berglien-kart.jpg

#mittNTL er en samling av NTL-medlemmenes egne historier samlet i et kart. Er vi flinke til å dele vil du snart kunne komme i kontakt med andre NTL-medlemmer som bor eller jobber i nærheten av deg. Du kan dele din historie med hashtag #mittntl på instagram (public bruker og "bildekart" aktivert), eller på mittNTL-nettsiden som lanseres 31. august.

Les mer (10.06.2015)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Delta med #NTLnorge

Se alle innleggene

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(21.07.2015)

Kommende aktiviteterNTL der du jobber

NTL har en avdeling der du jobber

Medlemsnett

  • ditt medlemskap
  • lover og regler (Compendia)
  • dokumenter og debattforum

Nyheter fra NTLs organisasjonsledd

02.07.2015 Fra: NTL Skatt

God sommer!

02.07.2015 Fra: NTL Forsvaret

Sommerhilsen fra Sekretariatet!

02.07.2015 Fra: NTL Skatt

God sommer!

30.06.2015 Fra: NTL Sentralforvaltningen

LOs sommerpatrulje 2015

26.06.2015 Fra: NTL Sentralforvaltningen

«Dobbelkurs» i september