Nyheter

Nyhet forsidenNyhet forsiden

Ikke hell sikkerheten ut med vaskevannet!

renhold1.jpg

Regjeringen vil privatisere renholdet i Forsvaret og fjerner neste år 400 statlige renholdere. Da NTL Forsvaret ba om forklaring og dokumentasjon på hvilken gevinst dette gir, var svaret at dette handler om ideologi. - Skal vi la ideologi gå foran sikkerhet, økonomi og arbeidsmiljø, må vi ha en bedre grunn enn den regjeringen har oppgitt til nå.

Les mer (26.09.2014)

NTLs innspill til Produktivitetskommisjonen

produktivitetskommisjonen.jpg

Produktivitetsmåling i offentlig sektor er problematisk fordi kvalitet i tjenestene er vanskelig å måle, skriver NTL i sitt innspill til Produktivitetskommisjonen. NTL advarer mot enkle sammenligninger av produktivitetsutviklingen i privat og offentlig sektor.

Les mer (25.09.2014)

Lønn eller belønning?

ellen-dalen.jpg

- Insentivtankegangen har som premiss at ansatte ikke vil gjøre en god jobb dersom de ikke får personlig, økonomisk gevinst. Dette er feil. Folk flest har personlige og faglige ambisjoner som handler om annet enn lønningsposen. I de tilfeller lønn påvirker arbeidsinnsatsen, er det fordi skjevheter og store forskjeller gir en opplevelse av urettferdighet. Da blir misnøyen stor og arbeidsmiljøet dårlig, skriver leder i NTL UiO Ellen Dalen i Uniforum.

Les mer (24.09.2014)

Velferdskonferansen 2014

for-velferdsstaten-logo.jpg

7. oktober inviterer For velferdsstaten alle som ønsker en annen utvikling til konferanse i Oslo. Målet med årets Velferdskonferanse er å styrke alliansene for velferdsstaten, for levedyktige lokalsamfunn, for sterke fellesskapsløsninger i offentlig sektor og for et anstendig arbeidsliv. 

Les mer (24.09.2014)

- Faste ansettelser er grunnsteinen i arbeidslivet

leirvaag-taler-AML-kvad.jpg

- Faste ansettelser er selve grunnsteinen i norsk arbeidsliv. Det er det som er basisen for et organisert arbeidsliv. Det er det som er basisen for at resten av Arbeidsmiljøloven skal fungere, sa NTL-leder John Leirvaag i sin appell på markeringen mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven på Youngstorget tirsdag.

Les mer (23.09.2014)

NTL advarer mot sentralisering og ensretting av universitets- og høgskolesektoren

blindern.jpg

Regjeringen har foreslått endringer i organisasjonsstrukturen i universitets- og høgskolesektoren. NTL mener en nedleggelse av små fagmiljø og mindre institusjoner vil føre til ensretting og svekking av breddeuniversitetene og kompetansemiljøer som i mange tilfeller spiller avgjørende roller i lokalt nærings- og samfunnsliv.

Les mer (22.09.2014)

- Slutt dere til Klimavalgalliansen!

kjersti.jpg

– Se hva vi har fått til på kort tid med Klimavalgalliansen. Vi oppfordrer flere forbund til å slutte seg til arbeidet, for jo flere aktører vi er, desto bedre vil politikken bli. Det handler ikke om å bråstoppe oljeproduksjonen, men om en myk og kontrollert omstilling. Endringene vil presse seg fram uansett, sa Nestleder i LO i Oslo og sekretær i NTL Sentralforvaltningen Kjersti Barsok under lanseringen av kampanjen 100.000 klimajobber.

Les mer (19.09.2014)

Fagforbundet vil redusere oljeutvinningen

mette-nord-kvad.jpg

– Det holder ikke å tenke at vi kan betale oss ut av klimaproblemet og at andre skal ta kuttene. Vi er en olje- og gassnasjon, det forplikter oss til å endre retning. Det må skje nå, vi må begynne å skru igjen kranene, sa Fagforbundets leder Mette Nord under lanseringen av kampanjen 100.000 klimajobber torsdag.

Les mer (19.09.2014)

Søk i nyheter fra NTLs nettsider


Les flere nyheter i nyhetsarkivet

I dybden

Endringer i arbeidsmiljøloven

lover.jpg
Om regjeringens lovendringsforslag, NTLs innvendinger og mobilisering
(10.09.2014)

Sitatet

- Det finnes flere som meg!

- Da jeg traff alle de andre unge engasjerte fagforeningsfolka, tenkte jeg: Herregud. Det finnes flere som meg. Vi har ulik bakgrunn og er forskjellige mennesketyper, men vi har alle til felles at vi bryr oss og er ja-mennesker. 

Cecilie Gjennestad, Ungdomskontakt i NTL Forsvaret
Les flere sitater

Kommende aktiviteter