seres.jpg

Seres: - Offentlige data er det nye arvesølvet

Få land har så gode offentlige data som Norge. Dette gir oss en unik mulighet til verdens beste demokratiske digitalisering av offentlige tjenester. Men da må vi gjøre det selv i regi av offentlig sektor, ikke outsource det til private. Og vi må diskutere kriteriene algoritmene bygger på som politiske saker, for de kommer til å styre hvordan tjenestene drives, sier teknolog, matematiker og investor Silvija Seres.

NTL-medlemmer1

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

Kurs Sørmarka

NTL-kurs i 2019

Vil du bli bedre på; forhandlinger og avtaleverk, kommunikasjon, verneombudsrollen, arbeidsrett, styrearbeid, inkluderende arbeidsliv, å holde innlegg fra talerstol, arbeidstid og turnus, personal- og lederutvikling, omstillinger, lønnsforhandlinger, medbestemmelse og tillitsvalgtsarbeid? Kursene er helt gratis for NTL-medlemmer, og de fleste holdes på Sørmarka utenfor Oslo. Kunnskap er makt heter det, så husk å meld deg på via vår kursportal.

LOfavor-boliglaan-2

Nyhet: LOfavør boliglån

LOfavør lanserer nå det nye boliglånet for LO-medlemmer med en av Norges desisert laveste renter for førstehjemslån og svært god rente også for andre boliglån. Trykk deg inn og les mer på LOfavør sine nettsider og ta kontakt med LOfavør for mer informasjon eller for å flytte lånet ditt. 

Broen til framtiden

Se arrangementet om lokalt klimavalg 2019 - Klimavett for rettferdig omstilling

NTL, Fagforbundet og Broen til framtiden arrangerte  torsdag 15. august et debattmøte under Arendalsuka for å gjøret valget 2019 til et klimavalg. NTL-leder Kjersti Barsok leder oss gjennom debatten med blant andre Mette Nord, Per Ivar Våje og Jan Olav Andersen. Se det i opptak her: 

zubillaga.jpg

Se debatten om ledelse og medbestemmelse i staten

NTL arrangerte et debattmøte under Arendalsuka om ledelse og medbestemmelse i staten. Vi spurte: Hva er erfaringene og hva skal til for å bedre vilkårene for medbestemmelse og samarbeid fremover? Kan Hovedavtalen bli et enda bedre verktøy for medbestemmelsen? På programmet var: Anita Khron Traaseth, tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge, Mari Trommald, leder av Arbeidsgiverrådet i staten, som er et rådgivende organ for arbeidsgiverpolitikk i staten og tillitsvalgte fra Statens Vegvesen Inger Sigridnes og fra Universitetet i Oslo, Natalia Zubillaga. 

Kjersti Barsok

Nationen: Staten la ned arbeidsplasser i 237 kommuner

I følge Nationen skyldes dette i de fleste tilfeller at Politiet og Nav har lagt ned mange av sine kontorer, samtidig som statlige arbeidsplasser er gjort private. -Vi vet også at politisk initierte omstillinger i andre statsetater har ført til flytting av statlige distriktsarbeidsplasser. Dette viser at regjeringen gjennomfører en regional sentralisering av statlige arbeidsplasser som svekker distriktskommunene. Dette bør bekymre stortingspolitikere som er opptatt av arbeidsplasser i distriktene, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

bankgarden.jpg

NTL på Arendalsuka 2019

LO, NTL og de andre LO-forbundene setter arbeidsliv på plakaten med arrangementer i Bankgården. I år har vi tre arrangementer i løpet av onsdag 14. og torsdag 15. august; ett debattmøte om ledelse og medbestemmelse i Staten, ett digitaliseringsseminar om lagring av offentlige data i samarbeid med Fagforbundet, og en klimavalgdebatt med Broen til framtiden. I tillegg deltar NTL-leder Kjersti Barsok på LOs arrangement om velferdspolitikk på mandag, og i en debatt om rekruttering av de med høyere utdanning på onsdag.

Materiell til NTL-dagen

Materiell til NTL-dagen

Materiell til NTL-dagen 26. august - 9. september er pakket og klart for bestilling fra trykkeriet. På NTLs materiellbestillingskanal web2print kan du bestille ferdige esker med materiell og t-skjorter. Og husk: hvis du jobber i nærheten av Møllergata kan du stikke innom og hente eskene, så sparer du miljøet, NTL sparer portopenger og du får varene med en gang!

valgordskyfbformat.jpg

Dette mener partiene om LOs viktigste saker

I forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget har LO stilt 18 faglige spørsmål til de politiske partiene på Stortinget om hvordan de stiller seg til LOs viktigste saker. Her kan du lese spørsmålene og hva partiene har svart.