fredrik-f.jpg

NTL-konferansen: Medbestemmelsen i IT-prosjekter må skjerpes!

For å sikre at digitale løsninger i offentlig sektor blir til nytte for både arbeidstakerne og brukerne av offentlige tjenester, må det offentlige styre og i langt større grad utvikle digitale løsninger selv, sa NTL-nestleder Fredrik Oftebro da han startet opp NTL-konferansen 2019. I to dager møttes tillitsvalgte, politikere og forskere for å diskutere hvordan vi best kan videreutvikle digitale løsninger i offentlig sektor.

NTL-medlemmer1

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

sikkerhetsklarering.jpg

Sikkerhetsklareringskonferanse 3. april

NTL inviterer til konferanse 3. april i Oslo for å diskutere samfunnets behov for sikkerhetsklarering og de utfordringer som nye krav til klarering har ført til. Hvilke arbeidsrettslige problemer oppstår på grunn av skjerpede krav og praktisering? Hva gjøres for å redusere sårbarheten i samfunnet og hvilke utfordringer kan oppstå? 

Hans Christian Gabrielsen

Brudd i LO-NHO-forhandlingene

- Det er skuffende at NHO ikke ville komme norske arbeidstakere i møte, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen etter at forhandlingene mellom LO og NHO om årets mellomoppgjør endte i brudd torsdag kveld. 832 NTL-medlemmer er omfattet av NHO-oppgjøret som nå går til mekling. 

youngstorgetfb.jpg

Gratulerer med kvinnedagen!

8. mars feires den internasjonale kvinnedagen. NTL oppfordrer alle til å markere dagen, delta på arrangementer og gå i tog. Det er 8. mars komiteer i hele landet som tar initiativ til arrangement. Du vil finne de ulike arrangementene, tidspunkt for kvinnemarsjer og paroler ved å søke både på nett og på Facebook. I år er det mange paroler mot regjeringens angrep på abortloven, og hovedparolen i Oslo er Forsvar selvbestemt abort – Fjern nemndene. 

Frokostmøte-050319-annonse.jpg

Fikk du ikke med deg frokostmøte om framtidens arbeidsliv i Nord-Norge?

Anita Krohn Traaseth, Arne O. Holm og Ida Maria Pinnerød deltok på NTLs frokostmøte 5. mars i Bodø for å diskutere digitalisering, kompetanse, ledelse og statens rolle i innovasjon i nordområdene.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet
statistics

- Etterlyser bedre lønnsstatistikk i staten

Endret innrapporteringssystem for lønnsopplysnigner i staten fører til svakere statistikk til bruk i lønnsoppgjørene - Vi ikke får det statistikkgrunnlaget vi trenger. Blant annet får vi ikke tall på lønnsutviklingen for ulike grupper av statsansatte. Dette blir verre og verre for hvert år, sier leder i LO Stat Egil André Aas.

Kopimaskin

LO og NTLs tariffpolitiske uttalelser 2019

Her finner du de tariffpolitiske uttalelsene fra LO og NTL for mellomoppgjøret 2019. Årets mellomoppgjør gjennomføres som etsamordnet oppgjør, det vil si at det er LO sentralt som leder forhandlingene i NHO- og Virke-området. I staten og i Spekter-området er det LO Stat som leder forhandlingene.

IKT-medarbeider

NTL-konferansen 2019: Digitalisering i offentlig sektor - videreutvikling eller privatisering?

På NTL-konferansen 13. - 14 mars kommer tillitsvalgte, forskere og politikere for å diskutere hvordan vi på best mulig måte skal videreutvikle digitale løsninger i offentlig sektor. Vi stiller spørsmål om drift og utvikling i egenregi, medbestemmelse og eierskap til data og personvern. Du kan følge deler av konferansen via @ntlnorge på Facebook