Kjersti Barsok. Foto: Eivind Volder Rutle

- Ulogisk å kutte skjermingstillegget

Regjeringen foreslår å fjerne tillegget som unntar uføre fra levealdersjusteringen i alderspensjonen. - Fullstendig ulogisk siden uføre ikke jobber og dermed ikke kan kompensere ved å stå lengre i arbeid. Poenget med levealdersjusteringa er å få folk til å velge å jobbe lengre for å komme opp i samme pensjonsnivå som tidligere årskull, men forutsetning for å bli ufør er at man nettopp ikke er i stand til å jobbe, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

NTL-medlemmer1

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

Kurs Sørmarka

NTL-kurs i 2019

Vil du bli bedre på; forhandlinger og avtaleverk, kommunikasjon, verneombudsrollen, arbeidsrett, styrearbeid, inkluderende arbeidsliv, å holde innlegg fra talerstol, arbeidstid og turnus, personal- og lederutvikling, omstillinger, lønnsforhandlinger, medbestemmelse og tillitsvalgtsarbeid? Kursene er helt gratis for NTL-medlemmer, og de fleste holdes på Sørmarka utenfor Oslo. Kunnskap er makt heter det, så husk å meld deg på via vår kursportal.

lofavor-boliglaan-1024

Nyhet: LOfavør boliglån

LOfavør lanserer nå det nye boliglånet for LO-medlemmer med en av Norges desisert laveste renter for førstehjemslån og svært god rente også for andre boliglån. Trykk deg inn og les mer på LOfavør sine nettsider og ta kontakt med LOfavør for mer informasjon eller for å flytte lånet ditt. 

robot

LO IKT-konferansen 2019: maskinlæring og kunstig intelligens

23. oktober arrangerer NTL og fire andre LO-forbund LO IKT-konferansen på Oslo Kongressenter. Tema på årets konferanse er kunstig intelligens, med fokus på tillitsvalgtes erfaringer med innføring av slik teknologi på arbeidsplassen. Professor Morten Goodwind fra Universitet i Agder innleder.

paperwork

- Lovbruddene i Riksrevisjonen en del av et større problem

En tilsynsrapport fra Arbeidstilsynet viser omfattende bruk av overtid i Riksrevisjonen ut over det arbeidsmiljøloven tillater. - Dette er meget alvorlige funn som vi tar som en selvfølge at ledelsen i Riksrevisjonen følger opp umiddelbart. Det viser også behovet for å løfte fram vernehensynene i arbeidstidsbestemmelsene også i statsforvaltningen. Det snakkes om faren ved trøtte sjåfører, men for lite om konsekvensen av slitne byråkrater på jobb, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

omstilling19_2.png

Omstilling i staten

Heftet «Omstilling i staten, tillitsvalgtes rolle og oppgaver» er oppdatert. Heftet skal være til hjelp for tillitsvalgte og medlemmer som opplever omstilling på arbeidsplassen.

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

spanskeambassaden_fotografkaihovden.jpg

NTL oppfordrer til boikott av Spansk Festival 14. – 20. oktober 2019

Hvert år arrangerer den Spanske ambassade i Oslo Spansk Festival og samarbeider med blant annet Norad, UD, Unicef og Right to Play om festivalen. NTL oppfordret nå til boikott av denne festivalen på grunn av den spanske ambassadens behandling av sine ansatte. 

Broen til framtiden

Se arrangementet om lokalt klimavalg 2019 - Klimavett for rettferdig omstilling

NTL, Fagforbundet og Broen til framtiden arrangerte  torsdag 15. august et debattmøte under Arendalsuka for å gjøret valget 2019 til et klimavalg. NTL-leder Kjersti Barsok leder oss gjennom debatten med blant andre Mette Nord, Per Ivar Våje og Jan Olav Andersen. Se det i opptak her: 

seres.jpg

Seres: - Offentlige data er det nye arvesølvet

Få land har så gode offentlige data som Norge. Dette gir oss en unik mulighet til verdens beste demokratiske digitalisering av offentlige tjenester. Men da må vi gjøre det selv i regi av offentlig sektor, ikke outsource det til private. Og vi må diskutere kriteriene algoritmene bygger på som politiske saker, for de kommer til å styre hvordan tjenestene drives, sier teknolog, matematiker og investor Silvija Seres.