Mann på benk

Se NTLs pensjonskonferanse i opptak

Konferansen om ny offentlig tjenestepensjon gir deg mulighet til å sette deg inn i pensjonssystemet og forslaget til ny offentlig tjenestepensjon som skal ut på uravstemning senere på våren. Konferansen den 5. april var den første i en rekke av regionale konferanser som LO, LO Stat og LO Kommune arrangerer sammen. NTL oppfordrer tillitsvalgte til å delta og medlemmer til å sette seg inn i konsekvensene av det nye pensjonsforslaget.  

Egil André Aas

Lønnsoppgjøret i staten er i gang: LO Stat krever økt kjøpekraft til alle

Årets hovedtariffoppgjør i staten innledes i dag. LO Stat krever et generelt tillegg til alle, etter at mange medlemmer har opplevd reallønnsnedgang de siste årene.

Studentboliger

Resultatet i de innledende Spekter-forhandlingene

De innledende forhandlingene i Spekter-området (A-delsforhandlingene) denne uken endte med et godt resultat for NTL med et sentralt tillegg på 1950,- til alle og et ekstra tillegg på 4875,- for alle arbeidstakere som tjener mindre 417 726,-. AFP-ordningen får de samme endringene som ble framforhandlet i NHO-oppgjøret.

Bli medlem

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

Konferanse

Tariffkonferanse og nettverkssamling for NTL Forskningsinstitutter

NTL Forskningsinstitutters årlige tariffkonferanse og nettverkssamling finner sted på Hurdalsjøen 23.-24. mai. Mer info om program og påmelding finner du her.

Forbundstyre_2018_FB-format.jpg

NTL støtter danske fagforeninger i kampen for bedre lønn og vilkår

Forbundsstyret i NTL sender i dag en støttehilsen til våre fagforeningskamerater i Danmark som står midt i en vanskelig konflikt med arbeidsgiverne. Forhandlingsklimaet i offentlig sektor i Danmark er svært dårlig og det er stor fare for streik. Partene lyktes ikke å komme til enighet i forhandlinger og det foregår nå mekling hos det danske meklingsinstituttet. 

axel-kroner (5).png

Pensjonskonferanser i Sogndal og Mo i Rana

Bor du i, eller i nærheten av, Sogndal og Mo i Rana kan du melde deg på konferanser om det nye forslaget til  offentlig tjenestepensjon? LO, LO Stat og LO kommune inviterer til konferansene og det er nå satt opp konferanser i Sogndal 4. mai og Mo I Rana 9. mai. Målgruppen er tillitsvalgte og medlemmer i staten, kommunen og alle Spekter-virksomheter som har medlemskap i SPK eller KLP. 

Søk i nyheter

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

Hans Christian Gabrielsen

Enighet LO-NHO: Bedre AFP og økt kjøpekraft for LO-medlemmene

- Jeg er spesielt fornøyd med at vi har kommet i mål med kravene våre om Avtalefestet pensjon (AFP). Vi har tettet hull i dagens AFP-ordning og lagt grunnlaget for en ny og forbedret AFP. Og vi har også fått på plass et slitertillegg, utdyper LO-lederen.

fb_university.png

NTL støtter studentenes kamp mot kommersialisering

- Høyere utdanning er en rettighet og et felles gode. Utdanning er ikke en vare som bare skal være tilgjengelig for de som kan betale. Ute i verden ser vi at en stadig større del av regninga dumpes over på studentene. Da blir studier noe for de få, ikke de mange, sier 1. nestleder i NTL Kjersti Barsok. NTL er mot kommersialisering av utdanning og støtter kampanjen University Inc. som SAIH og NSO har satt i gang.  

LO-oftp.jpg

LOs animasjonsvideo om pensjonsforslaget

De aller fleste unge vil få en bedre pensjon med forslaget til ny offentlig tjenestepensjon. Har du spørsmål om forslaget? Delta på vårt nettmøte kl 13.00 i dag og få svar fra Fredrik Oftebro og Ingerid Marie Utvik.