John-Leirvaag-int.jpg

- Nedlegging av baser og nedbemanning er ikke løsningen når vi ønsker å styrke Norges forsvarsevne

Som følge av regjeringens forlik om Langtidsplanen i forsvarssektoren skal både Andøya og Kjevik flystasjon legges ned, og langtidsplanene inneholder en nedbemanning på 1400 ansatte innen 2020. - Dette er svært dramatisk for lokalsamfunnet, våre medlemmer som jobber der og for alle de som har hatt trygge arbeidsplasser. NTL ønsket en delt  løsning mellom Evenes og Andøya flystasjon som ville gjort det mulig å opprettholde aktiviteten på Andøya. Vi er mange som er skuffet over beslutningene  sier forbundsleder John Leirvaag.

julekalender.jpg

Prøv deg på noen harde nøtter i NTLs julekalender

Svarer du rett på spørsmålet minst en av dagene fram til jul er du med i trekningen av en miljøvennlig sykkel med piggdekk!

broen-til-framtiden.jpg

Broen til framtiden 2017

Broen til framtiden 2017 samler miljøinteresserte på Oslo Kongressenter fredag 17. februar. Lær om bioøkonomi, oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og sammenhengene mellom arbeidstid, fritid og forbruk, og la deg inspirere av de som tenker nytt om mat, klær og utstyr i ombruksbevegelsen. NTL arrangerer konferansen i samarbeid med en rekke andre fagforeninger, miljøorganisasjoner og andre ideelle organisasjoner.

flaggskip-1024.jpg

Kollektiv Hjem-forsikringen er blitt enda bedre

LOfavør Kollektiv Hjem har vært de LO-organisertes felles innboforsikring siden 1967. Det siste året har forsikringen blitt utvidet til også å gjelde ID-tyveri, samt at det ved store skader ikke blir fratrekk for alder på innboet. Forsikringen dekker dermed nå de faktiske kostnadene ved å kjøpe nytt, noe ingen andre innboforsikringer tilbyr.

Husk søknadsfristen.

kurs13-kvad.jpg

Tillitsvagtes roll i personalsaker, Nettverkssamling for ledere av landsforeninger og foreninger og Omstilling for medlemmer som ikke arbeider i staten har søknadsfrist 9. desember.

NTLs kurskalender

Les mer (05.12.2016)

Følg NTLs døråpnere i Rwanda

kartrwanda.jpg

Lørdag 3. desember reiser 3 døråpnere fra NTL for å se hvordan NTL og Norsk Folkehjelp sammen bidrar til å bekjempe vold mot kvinner i Rwanda. Disse er de første tillitsvalgte fra NTL som blir døråpnere, og som får mulighet til å lære av solidaritetsprosjektene i Rwanda. Prosjektene drives gjennom Norsk Folkehjelp, som NTL har en fireårig samarbeidsavtale med.

Les mer (02.12.2016)

Internasjonal dag mot vold mot kvinner

25. november er FNs dag mot vold mot kvinner. Dagen retter søkelys mot vold mot kvinner som globalt problem, og som finner sted i alle samfunn og kulturer. Det er også starten på en internasjonal 16-dagers kampanje der LO og Krisesentersekratariatet krever styrket rettssikkerhet og hjelpetilbud for volds- og overgrepsutsatte. 

Les mer (25.11.2016)

Egil André Aas ny LO Stat-leder

egil-andre-aas.jpg

Egil André Aas fra Norges Offisersforbund ble idag valgt til leder i LO Stat med 100 stemmer mot 29 stemmer for NTLs Ragnar Bøe Elgsaas. Eivind Gran og Lise Olsen ble valgt til nestledere. Ellers var det gjenvalg på alle, og til det ledige vervet som distriktssekretær i Hordaland og Sogn og Fjordane ble Merethe Engstrøm fra NTL valgt.

Les mer (24.11.2016)

-Ønsker meg grep for bedre ytringsklima i staten

Kartell16-1-74-lite.jpg

Til jul ønsker jeg meg at Kommunal- og moderniseringsdepartementet og personaldirektøren anerkjenner at dårlige varslingsbetingelser er et problem for staten - og at de gjør det som må til for å komme til bunns i dette, sa NTLs nestleder Kjersti Barsok da Fafo presenterte undersøkelsen om ytringsfrihet og varsling under kartellkonferansen på Gol.

Les mer (24.11.2016)

Følg LO Stats representantskap og kartellkonferansen på nett

live_fra_kartellkonferansen.jpg (thumbnail).jpg

Tone Rønoldtangen åpnet i dag LO Stats representantsskap og kartellkonferanse på Gol. På programmet står blant annet valg av ny leder i LO Stat hvor NTL har Ragnar Bøe Elgsaas som kandidat. 

Les mer (22.11.2016)

Enighet om ny tariffavtale for Nasjonalmuseet

Det ble oppnådd enighet mellom arbeidstakerorganisasjonene Unio, YS og LO Stat på den ene siden og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter på den andre siden om ny tariffavtale for de ansatte ved Nasjonalmuseet.

Les mer (17.11.2016)

Søk i nyheter

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter