john-leirvaag.jpg

Løsning i tariffoppgjøret i staten

Partene i statsoppgjøret aksepterte torsdag en skisse fra Riksmekleren. Forslaget sikrer alle statsansatte et generelt lønnstillegg og fjerning av de to laveste alternativene i lønnsrammene.

Bilde tariff.jpg

Ta e-læringskurset om tariffoppgjøret i staten 2018 og delta i uravstemningen

I denne lille e-læringsleksjonen kan du skaffe deg oversikt over resultatene i tariffoppgjøret i staten, som er ute til uravstemning denne uken. Jobber du i staten? Husk å stemme i uravstemningen innen fredag 15. juni kl 10.00!

fbwordlehovedtariffoppgjør.png

Tariffoppgjøret 2018

Tariffoppgjøret 2018 er et hovedoppgjør. Det omfatter dermed både justering av lønn og forhandlinger om det øvrige innholdet i tariffavtalen. NTL har medlemmer i flere tariffområder; Staten, Spekter, Virke og NHO/Abelia.

 

Bli medlem

Bli med i NTL!

Melder du deg inn i NTL blir du med og jobber for et bedre arbeidsliv og et mer rettferdig samfunn. Sammen med gode kollegaer kan du sørge for at deres interesser som ansatte blir tatt hensyn til. NTL er et fellesskap der alle bidrar til å skape den tryggheten det er godt å ha når man opplever problemer i arbeidsforholdet.

Pride2014.png

Bli med på Oslo Pride Parade lørdag 30. juni

LO jobber politisk for et arbeidsliv der alle kan være seg selv. Vi er opptatt av å ta vare på folk i arbeidslivet uavhengig av farge, kjønn eller seksuell legning. LO oppfordrer medlemmer og tillitsvalgte til å være med i LO sin seksjon i årets pride-parade.

NAF_renholdernes_dag_sluttplakat_logo.png

International justice day for cleaners, - en internasjonal kampdag

Den 15. juni markerer fagorganiserte over hele verden den internasjonale kampdagen International justice day for cleaners. Dagen oppsto for 28 år i 1990 i USA, da renholdere og deres støttespillere som demonstrerte for rettferdige lønns- og arbeidsvilkår ble angrepet av politiet.

fredrik-f.jpg

NTLs medlemmer i NRK sa ja til lønnsoppgjøret

- Jeg er glad for at vi har et godkjent meklingsresultat. Jeg er likevel sterkt bekymret for uroen som NRKs uryddige håndtering av årets oppgjør har skapt blant de ansatte i NRK, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL. Nå må ledelsen i NRK må ta ansvar for å skape ro i virksomheten. Det kan bare gjøres ved økt respekt for de tillitsvalgte, og gjennom en lønnspolitikk som sikrer likebehandling av arbeidstakerne i NRK.

Søk i nyheter

Les flere nyheter i nyhetsarkivet

Kommende aktiviteter

orona-streik_fanemarkering_hamar-3.png

NTL støtter de streikende ved Orona Norway AS

Heismontørene på Orona Norway AS har vært i streik siden 14. mai. NTL støtter de streikende og El&IT-forbundet i deres kamp for bidra til et organisert arbeidsliv ved å kreve tariffavtale og hindre sosial dumping. 

rettferdiglønn_fbformat.png

Tariffkonferansen for tillitsvalgte i staten med arbeidssted i Oslo

I anledning hovedtariffoppgjøret i staten 2018 inviterer NTL i samarbeid med LO Stat i Oslo og Akershus til tariffkonferanse 24. mai kl 12-15 i Samfunnssalen på Arbeidersamfunnets Plass 1. Tema på konferansen vil være årets tariffoppgjør.

Kurs

GRATIS NTL KURS MED SØKNADSFRIST I JUNI

Bli med på gode kurs på Sørmarka. På kurset lov og rett blir du kjent med arbeidslivets lover og avtaler. Fordeling og belønningskurset er for deg som skal være med på lokale lønnforhandlinger, og på retorikk-kurset blir du god til å formidle og å overbevise. I tillegg kan du "Bli kjent med NTL" som er NTL-skolens trinn 1 kurs.