Orginal - Rød

Solidaritet for våre kollegaer i Gaza, Israel og det okkuperte Vestbredden

Styret i NTL Forskningsinstitutter er bekymret for våre kollegaer, akademikere og forskere i Gaza, i Israel og det okkuperte Vestbredden som nå lider under Israels brutale krigføring og potensielle krigsforbrytelser. Vi er også bekymret for det enorme tapet som påføres det palestinske folk når kulturarvsteder, universiteter, arkiver og bibliotek ødelegges.

Vi vet hvor viktig kulturarv er for identitet, tilknytning, gjenoppbygging og livsutfoldelse. Kulturminner er derfor også sårbare i krig og vi frykter at kulturarven i Palestina blir utsatt for målrettet ødeleggelse. Ikke bare har krigen stoppet viktig dokumentasjonsarbeid, forskning og bevaring av den rike forhistorien i området. Alle universitetene på Gaza er bombet i stykker, og det finnes ikke reell akademisk frihet hverken for våre kollegaer i Palestina eller Israel. Vi anser det som nå skjer som en utradering av hele kunnskapssystemet i Palestina. Vi frykter at det som nå foregår er målrettet ødeleggelse av kulturarven i Gaza og dermed en manifestasjon av Israels brutale brudd på folkeretten.

 

Den Internasjonale Domstolen (ICJ) har bekreftet at det er en fare for folkemord på Gaza. Både som individer, virksomheter, organisasjoner og land er vi forpliktet etter Folkemordkonvensjonen til å gjøre det vi kan for å stoppe grusomhetene.

 

Vi ber derfor om at:

 

  • NTL gir tydelige, offentlige holdningsutsagn i solidaritet med ofrene for Israels brutale og folkerettsstridige okkupasjon på Vestbredden og krigføring i Gaza
  • NTL jobber for økonomiske sanksjoner mot Israel på alle de arenaene der det er relevant og mulig
  • NTL tar initiativ til nasjonal solidaritetsstreik for Gaza i samarbeid med den øvrige fagbevegelsen i Norge
  • NTL tar et særlig ansvar for å ivareta og bistå de medlemmene som er direkte og personlig berørt av krigen og okkupasjonen

Tema