Orginal - Rød
Arild Eileraas og Ørjan Kvalvåg
Foto
Jan Magne Knapskog

Enighet i årets lønnsoppgjør i Avinor AS og Svalbard lufthavn AS

Årets lønnsoppgjør startet opp den 19. april, og det ble forhandlet frem til kvelden 28. april.

I forhandlingsutvalget for NTL Luftfarten deltok Mike Antonsen, Ole Hansen, Jan Magne Knapskog, Gøran Karlsen, Lena Haugan Andersen og Ørjan Kvalvåg.

Neste del av lønnsoppgjøret vil nå være en igangsetting av en uravstemning, hvor dere som er våre medlemmer skal stemme over resultatet som er fremlagt nedenfor.

Forhandlingsutvalget stiller seg enstemmig bak resultatet, og vi anbefaler alle våre medlemmer å stemme ja til dette.

Informasjon om resultatet (vedlagt ligger protokoll)

Oppgjørets ramme er i tråd med frontfaget. Det gis et generelt tillegg på kr. 21000,-.

Det er gjort endring i Overenskomstens §7.7, Turnus- eller ukefridag på helge- og høytidsdager og aftener som ikke er søndag.

Økonomien i dette punktet er omfordelt til en økning på Nattillegg med kr. 19,- og Lørdags- og søndagsdøgnet med kr. 18,-. Det er også enighet om at Nattillegget og Lørdags- og søndagstillegget skal reguleres årlig.

NTL har brukt mye tid på økt lønn til utrykningsledere, og har i dette oppgjøret fått økt lønnen med 1 lønnstrinn. I tillegg skal det i 2022 gjennomføres et arbeid som skal se på lønnsplassering av utrykningsledere, med et mål om at lønnsnivået skal reflektere krav til ansvar og kompetanse i stillingen. Det vil bli gjennomført som et partsarbeid med frist 31.12.22.

Skifttillegget på Oslo lufthavn øker med 2,7%.

Lønnssystem

Oslo lufthavn og øvrige lufthavner i Avinor har forskjellig lønnssystem. Partene er enige om å gjøre et arbeid på dette med sikte på å ende med et felles lønnssystem for alle. Arbeidet skal ferdigstilles innen 31.12.2023. Første møte avholdes før sommeren 2022 for planlegging av videre fremdrift. Deretter skal det avholdes minimum 2 felles møter før jul 2022.

AML-avtale endring

Det er en liten endring i avtalen, der AML-dagers lengde vil være 12 timer pr. stk. dersom man jobber kun 12 timers vakter.

Hjemmevaktkompensasjon

Kompensasjon for hjemmevakt er økt med kr. 2000,- slik at ny årssum vil være kr. 26000,-. 

Felles opplæring

Det er enighet om at partene skal gjennomføre felles opplæring i avtaleverket for ledere og tillitsvalgte for å øke felles forståelse.

Protokoll signert 28.04.22.pdf

Tema
Lønnsoppgjør