Studietilbud i fagbevegelsens historie

aof.jpg

Studieforbundet AOF og Høgskolen i Sør-Trøndelag har inngått en avtale om å etablere et eget studietilbud i ”Fagbevegelsens historie”. Dette tilbudet retter seg i hovedsak mot tillitsvalgte i fagbevegelsen, men er også åpnet for studenter som har medlemskap i en arbeidstakerorganisasjon.

Studiet omfatter en innføring i:
- fagbevegelsens historie og samfunnsrolle
- det politiske og ideologiske grunnlaget for fagbevegelsen
- hvordan arbeidslivet og organisasjonene har endret seg i perioden fra ca. 1850 og frem til våre dager
- arbeidstakerorganisasjonenes betydning for utvikling og demokrati

Studiet strekker se over tre semester, med seks samlinger i Trondheim og på Sørmarka og gir 30 studiepoeng. Første samling, 30 september til 3 oktober 2015 finner sted Trondheim. For mer informasjon se: https://www.hist.no/fagbevegelsen/

Opptakskravet er generell studiekompetanse, men er du over 25 år og har minst 5 års arbeidslivserfaring hvorav minst 3 år relevant arbeid, kan du bli tatt opp på studiet etter
realkompetansevurdering.

Når det gjelder finansiering av studiet, innhold og nærmere veiledning om søknadsprosessen kan du kontakte AOF http://www.aof.no/article/studiepoeng-i-fagbevegelsens-historie/1568/article ved rådgiver Arthur Danielsen, telefon 413 01 245 eller på epost: arthur.danielsen@aof.no.

Du må søke Høgskolen i Sør- Trøndelag om opptak innen 15. april 2015. Fagansvarlig på Høgskolen i Sør-Trøndelag er førsteamanuensis Svein Carstens: svein.carstens@hist.no.