Tariffdebatt før vårens oppgjør

John-Leirvaag.jpg

- Vårens tariffoppgjør vil bli et oppgjør hvor vi igjen må forsvare våre opparbeidede rettigheter, både i arbeidsvilkår og pensjon. Vi kjemper mot krefter som ønsker å svekke og endre lønnssystemet i staten radikalt. Derfor er det viktigere enn noen sinne med en bred og god tariffdebatt i forkant, sier NTL-leder John Leirvaag, og oppfordrer alle organisasjonsledd til å sende inn krav og delta på tariffkonferansene.

LO Stats tariffkonferanser dreier seg om det statlige tariffområdet og Spekter-området. - Også i Spekterområdet kan pensjon bli et hett tema i vårens lønnsoppgjør sier NTLs 2. nestleder Fredrik Oftebro.

Invitasjon til tariffdebatt ble sendt ut til NTLs organisasjonsledd 8. september. Organisasjonsleddene kan komme med krav og innspill til tariffdebatten før landsstyret vedtar den endelige tariffpolitiske uttalelsen i februar.

LO Stat gjennomfører i løpet av oktober og november sine tariffkonferanser over hele landet, og vi håper å møte så mange aktive NTL'ere som mulig på konferansene.

Konferansene arrangeres etter følgende terminliste:

Oslo 19.oktober
Tønsberg 27.oktober
Bodø 28.oktober
Hamar 29.oktober
Kristiansand 3.november
Trondheim 4.november
Bergen 5.november
Tromsø 5.november

Mer info om tariffkonferansene finner du på LO Stat sine nettsider