NTL Ung: - Regjerningen stjeler fra framtidens generasjoner

ntlung.jpeg

- Regjerningen stjeler fra framtidens generasjoner ved å gi store skattekutt som kunne blitt brukt til framtidens arbeidsplasser og en grønn omstilling. Regjeringens tiltak mot økende ungdomsledighet burde vært mer målbevisst, eksempelvis er 405 nye studieplasser alt for lite når vi oppleverøkt arbeidsledighet, sier nestleder i NTL Ung Stian Juell Sandvik om regjeringens budsjettforslag som ble lagt fram idag.

- Unge er tapere i årets statsbudsjett, vi ser en manglende satsning på studenter og tiltak mot økende ungdomsledighet. Regjeringen øker studiestøtten noe, men 300,- kr i måneden er ikke nok for å ta igjen at studiestøtten har gradvis blitt mindre siden århundreskiftet. Momsøkningen i kultur og transport vil spise store deler av økningen sier Stian Juell Sandvik nestleder i NTL Ung.

Jo mer hver enkelt student må jobbe ved siden av studiene for å få hverdagen til å gå opp, jo vanskeligere vil det være å gjennomføre studiene. Målet må være at studentene skal klare seg uavhengig av finansiering fra foreldrene, sier Stian Juell Sandvik nestleder i NTL.

NSO har beregnet ut at gjennomsnittsstudenten går ca. 3800 kroner i minus hver måned, når man tar utgangspunkt i SIFOs referansebudsjett for forbruksutgifter. Undersøkelser viser at kun to av ti fra lavere økonomisk bakgrunn tar høyere utdanning og at fire av ti av studentene får støtte hjemmefra. - En økning på 300 kroner i måneden er lite og ivaretar ikke målet om at alle skal ha lik rett og mulighet til utdanning.

- Vi er imidlertid glad for at de ikke går inn for turbostipend, som ville kun støtte de som lykkes allerede, sier Sandvik.