Vil bruke tid på pensjonsrapport

john-leirvaag-regjeringskvartalet-kvad.jpg

- Det er viktig for oss at vi sikrer en fortsatt god tjenestepensjon for alle. Det er avgjørende for NTL at ordningen sikrer et tilstrekkelig høyt pensjonsnivå, sier John Leirvaag, leder i NTL.

En intern arbeidsgruppe i Arbeids- og sosialdepartementet la den 17. desember 2015 fram en rapport om endring av tjenestepensjon i offentlig sektor. - Vi trenger nå tid til å gå grundig gjennom rapporten for å vurdere de ulike elementene, sier Leirvaag.

NTL legger vekt på at det blir en god og grundig prosess, med tilstrekkelig tid til å drøfte ulike løsninger. - Vi ser ikke for oss at tjenestepensjonene blir ferdigforhandlet allerede til våren. Her har alle parter behov for mer tid til å gjøre et grundig arbeid, sier Leirvaag

NTL-lederen påpeker at det er behov for utredninger på flere områder. - Det er mange mulige løsninger som nå må gjennomgås og utredes. Det er viktig at konsekvensene av ulike endringer utredes og analyseres nøye, sier han.

Leirvaag legger vekt på noen overordnete premisser for diskusjonen framover.
- Det må sikres at kvinner som gruppe ikke taper på en ny ordning. Det er avgjørende at likestillingsperspektivet ivaretas, fortsetter han.

Les mer på Arbeids- og sosialdepartementets nettsider.