Støtteerklæring til HK-organiserte i Expert

20160402Expert_alna_2_full_page.jpg

Norsk Tjenestemannslag støtter kravet om at ansatte i Expert skal ha forutsigbare lønns- og arbeidsforhold med blant annet avtalefestet pensjon fra 62 år og femte ferieuke, forankret i landsomfattende tariffavtaler. Dette er beste måten å sikre ansattes rettigheter og medbestemmelse og maktbalansen mellom arbeidsgiver og ansatte.

Tariffavtaledekningen i Norge er høy. Det er fordi de aller fleste arbeidsgivere ser nytten av å spille på lag med egne ansatte og ser at vi får gode stabiliserende forhold på arbeidsplassene. Det er gode strukturer på plass som sikrer at tariffavtalene endres og utvikles gjennom at de forhandles hvert annet år. Når Expert hevder at dette er utdatert er de med på å melde seg ut at det organiserte og trygge arbeidslivet. Når Expert ikke ønsker tariffavtale viser de at de ikke ønsker å behandle sine ansatte skikkelig.

Norsk Tjenestemannslag oppfordrer alle ansatte i Expert til å organisere seg i Handel og Kontor.

_______________

NTL sendte i dag støtteerklæring til HK-organiserte i Expert. Etter at Expert meldte seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke, og sa opp den kollektive tariffavtalen med Handel og Kontor, har det strømmet på med støtte til HK. Handel og Kontor startet mekling med Expert i dag med krav om videreføring av tariffavtalene.