Enighet i NRK

Lise og torerik.jpg

Etter en vanskelig mekling ga NRK opp angrepet på ansattes lønnssystem. Partene kom til enighet 12 timer på overtid. Dermed blir det ingen streik i NRK. – Vi er fornøyd med at vi beholder lønnsystemet som sikrer lik lønn for likt arbeid i NRK. Dette er en en viktig seier for de ansatte, sier Lise Olsen, forhandlingsleder i LO Stat.

Partene ble enige om et lønnstillegg på 13.000 kroner for journalister og 11.600 kroner for øvrige. I tillegg ble det avtalt en pott på i overkant av 350.000 kroner til utjevning av lønnsforskjeller.

- Lønnsoppgjøret ivaretar prinsippet om likebehandling av ansatte. Vi er også fornøyd med at vi har opprettholdt et akseptabelt nivå på lønnstilleggene, sier Lise Olsen.

Det var varslet at 685 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) i NRK skulle streike fra i dag og at streiken skulle trappes opp til å omfatte Musikernes fellesorganisasjon (MFO) i Kringkastingsorkestret den 19. mai.

- Likebehandling er et viktig prinsipp for NTL og vi er tilfreds med at vi fikk fortsette med felles lønnsmasse for gruppene i NRK. Det har vært en spesielt krevende mekling der partene stod langt fra hverandre. Derfor er vi fornøyd med at vi har kommet fram til et bra resultat, sier NTLs nestleder Fredrik Oftebro til slutt.

Les mer i protokollen fra Riksmekleren.

Kontaktpersoner:
Fredrik Oftebro, nestleder NTL , mob. 911 32 117


Bildet:
I MÅL: Lønnsoppgjøret i NRK er i havn. Lise Olsen, forhandlingsleder for LO Stat, og forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL kan fornøyd konstatere at ansatte vant fram på kravet om et rettferdig lønnssystem.