Brudd i forhandlingene i Avinor

Brudd

LO Stat og Spekter kom ikke til enighet i forhandlingene om tariffoppgjøret i Avinor. Oppgjøret går dermed til mekling. Stridens kjerne står om pensjon.

Avinor krever blankofullmakt til å få styringsrett over ansattes pensjoner. I praksis vil fullmakten Avinor krever bety at arbeidsgiver ensidig kan endre pensjonsordning, uten at ansatte vet hva innholdet i pensjonsordningen blir. Ansatte har hatt forhandlingsrett på pensjon så lenge selskapet har eksistert.

- Avinor vil ha oss til å akseptere at de kan innføre en ny pensjonsordning når det passer dem. Ansattes organisasjoner har sagt seg villig til å forhandle pensjon, men da må vi vite hva vi skal forhandle om. Denne saken burde vært løst lenge før mekling, sier Lise Olsen, LO Stats forhandlingsleder

NTL har helt siden hovedoppgjøret i 2014 vært villige til å diskutere fremtidige pensjonsordninger for våre medlemmer i AVINOR, utdyper forbundssekretær Tor Erik Granum i NTL.

Et partsammensatt utvalgsarbeid skulle se på mulige pensjonsordninger, og var en del av løsningen fra meklingen i 2014. AVINOR trakk seg fra det partsammensatte utvalgsarbeidet i høst uten at det ble gjennomdiskutert ulike alternativer og utfordringer. NTL er derfor ikke beredt til å ta stilling til fremtidig pensjon for medlemmene i dette oppgjøret da det fremdeles er mange ubesvarte spørsmål. Hadde AVINOR fullført det arbeidet som NTL var positive til, kunne vi ha vært i en annen situasjon i dag.

Derfor må vi be Riksmekleren om hjelp for å løse denne uenigheten, forklarer Tor Erik Granum.

Les mer på http://frifagbevegelse.no/tariff-spekter/brudd-for-ntlmedlemmer-i-luftfarten-6.158.373205.ed95e9f1d6

Les mer på NTL Luftfarten sine nettsider