Samlet om ny veteranskadeerstatning

soldat-80.jpgNTL og de andre arbeidstagerorganisasjonene med tilknytning til Forsvaret står sammen med veteranorganisasjonene samlet om et forslag til ny erstatningsordning for psykisk skadde veteraner. Forslaget overleveres Arbeiderpartiets stortingsgruppe fredag formiddag.
Organisasjonene står bak et samlet krav om at den særskilte kompenasjonsordningen øker erstatningsrammen til 65G. Samtidig får ordningen tilbakevirkende kraft til 8. mai 1945. Erstatningsordningen for soldater hvor skaden har skjedd etter 1/1-2010 blir stående. Samtidig ber organisasjonene om at det nedsettes et utvalg som skal vurdere helheten i erstatningsordningene.

Forslaget er utarbeidet på bakgrunn av et initiativ fra Arbeiderpartiet ved parlamentarisk nestleder Martin Kolberg om at tidligere urimeligheter må rettes opp. Organisasjonene står nå samlet om en løsning.

NTL har mange medlemmer som deltar som soldater i internasjonale operasjoner. - Som fagforening vil NTL fortsette arbeidet med å forbedre deres lønns- og arbeidsvilkår, herunder de erstatningsordningene som skal sikre de som blir skadd, sier forbundssekretær i NTL Guro Vadstein.

Handlingsplanen for veteraner med tittelen "I tjeneste for Norge" er berammet til 8. mai 2011. Organisasjonene bak forslaget ser fram til tiltakene i handlingsplanen og understreker at arbeidet med planen må følges opp med økonomiske midler.

Organisasjonene bak forslaget er:

SIOPS - Skadde i internasjonale operasjoner

NROF - Norske Reserveoffiserers Forbund

NVIO - Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner

Warfog

NOF - Norges Offisersforbund

BFO - Befalets Fellesorganisasjon

Personellforbundet

NTL - Norsk Tjenestemannslag

KOL - Krigsskoleutdannede Offiserers Landsforening

Veteranalliansen