Norske SAS-flygeres forening medlem av LO

fly.jpg

Norske SAS-flygeres Forening (NSF) ble i dag tatt opp som selvstendig medlemsforbund i LO. -For NSF er det viktig å påvirke utviklingen i luftfarten. Det som skjedde i skipsfarten er i ferd med å skje i norsk luftfart, og det vil vi stanse, sier leder i NSF Jens Lippestad.

-Vi er glade for at SAS-flygerne valgte LO som hovedorganisasjon, sier LO-leder Gerd Kristiansen, etter at LOs sekretariat i dag sa ja til søknaden fra Norske SAS-flygeres Forening om medlemskap i LO. LO-lederen sier dette vil styrke arbeidet med å sikre ryddige forhold i bransjen, ikke minst når det gjelder ansettelsesforhold, lønns- og arbeidsvilkår, og ser fram til å samarbeide med flygerne om utfordringene innenfor luftfarten.


Også NSFs leder Jens Lippestad legger vekt på at dette vil øke flygernes og LOs innflytelse i bransjen. -For NSF er det viktig å påvirke utviklingen i luftfarten, sier Jens Lippestad. Gjennom tilknytning til en hovedorganisasjon som LO, som representerer alle arbeidstakergrupper i bransjen, vil vi få tilgang på bredere kompetanse, et større faglig fellesskap og økt innflytelse, også politisk, samtidig som vi kan bevare og videreutvikle vår yrkesidentitet. Det samme som skjedde i skipsfarten er i ferd med å skje i norsk luftfart, og det vil vi stanse.

NSF får status som et selvstendig medlemsforbund i LO, og vil etablere en ny organisasjon, ikke for SAS flygere spesielt, men snarere et forbund som andre flygerforeninger kan tilmelde seg. Inntil LOs representantskap har endelig behandlet medlemskapet, i februar 2015, får NSF observatørstatus i LOs sekretariat.

LOs forbund har fra før rundt 8000 medlemmer innenfor luftfarten. Norsk Kabinforening, med 750 medlemmer, ble tatt opp i LO 10. juni. NSF har 350 aktive medlemmer. Det er den første flygerforeningen som tilmeldes LO, men allerede nå har også Lufttransport Flygerforening (LTFF) søkt om medlemskap. LO vil nå etablere et samarbeidsorgan for alle forbund i LO som har medlemmer innen luftfarten – LO Luftfart.

-Vi er kjent med at Norsk Flygerforbund og flere medlemsforeninger i forbundet vurder å slutte seg til LO. Vi ser fram til at flere kommer til, men har stor forståelse for de trenger tid på en så viktig avgjørelse, sier LO-leder Gerd Kristiansen.