Kjersti Barsok
Foto
NTL

NTL-leder: Å fortsette kuttene svekker staten

-Vi registrerer at regjeringen fortsetter kuttpolitikken i staten, som de har gjort de siste sju årene, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Sjekk også: NTLs fokusområdeside om statsbudsjettet

Les også: Kritikerne mente oppsplittingen av vegvesenet ville gi økte utgifter, statsbudsjettet viser at de fikk rett

Les også: NTL og Fellesforbundet kritisk til kutt i Arbeidstilsynet

Les også: Spår kompetanseflukt fra Vegvesenet

Les også: Skuffet over studentboligsatsingen

Les også: Ostehøvelkutt er veldig lite klokt

Dette går ut over muligheten de statlige virksomhetene har til å løse oppgavene sine. Det går ut over tjenestene til innbyggerne i hele landet. Det rammer folk flest når beredskapsetatene får for lite ressurser, når forebyggende arbeid ikke prioriteres, saksbehandlingstida går opp og man må reise i timesvis for å komme til skattekontoret eller domstolen. Velferdsstaten vår fungerer ikke når virksomhetene har for lite ressurser. Det er ingen tvil om at det går ut over tjenestene til innbyggerne når for eksempel NAV nå har fått kutt tilsvarende 600 årsverk de siste sju årene.

- Vi registrerer at Solberg-regjeringen benytter sitt siste budsjettforslag til å svekke velferdsstaten ytterligere. Det er skuffende, men ikke særlig overraskende, sier Barsok.

Staten har blitt dårligere rustet til å løse oppgavene, mens forventningene og oppgaveporteføljen derimot har blitt større. Stortingets jobb blir nå å reparere dette budsjettforslaget så godt de kan. Nå skal vi finlese budsjettforslagene og komme med tydelige tilbakemeldinger til Stortingskomiteene.

Tema
Statsbudsjettet
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?