Om oss

NTL er et fagforbund for ansatte i staten og i virksomheter med offentlig tilknytning. Vi er tilsluttet LO og har i over av 56.000 medlemmer. NTL er delt inn i organisasjonsledd etter sektor, virksomhet og fagområde, altså ikke primært etter geografi. Organisasjonsleddene er sentrum for mye av den faglige aktiviteten, tillitsvalgtsarbeidet og NTLs eget interne demokrati.

Alle på arbeidsplassen kan bli med i NTL, uavhengig av utdanning og stilling. Vi har 3000 dyktige tillitsvalgte rundt om i landet som forhandler lønn, taler medlemmenes sak og hjelper til ved problemer i arbeidsforholdet. Finn din tillitsvalgte i vår tillitsvalgtsoversikt.

NTL er et sterkt faglig fellesskap og jobber for bedre arbeidsvilkår, lønn og pensjon, en tydeligere miljøpolitikk, digitalisering i offentlig egenregi og mot privatisering av offentlige tjenester. Noen av disse sakene kan løses i medbestemmelsen på arbeidsplassen, andre jobber vi med politisk med myndighetene og sivilsamfunnet. Ta også en titt på:
NTL mener
NTLs strategiplan

NTLs høyeste organ er landsmøtet, som møtes hvert fjerde år. Organisasjonsleddene velger representanter til landsmøtet. På landsmøtet velges et landsstyre, et forbundsstyre og en politisk ledelse på fire personer.

Som medlem i NTL kan du delta i dette spennende arbeidet, og du får en tryggere jobbhverdag og meget gunstige forsikringer, banktjenester og andre fordeler i LOfavør-ordningen.

NTL er omfattet av åpenhetsloven. I vår rapport som ligger under nyhetssaker kan du lese mer om status for vår oppfølging per 30. juni 2023.

NTL sentralt

Våre enheter

Dette jobber vi med nå

Fokusområder i mai

Mer om oss

NTLs vedtekter regulerer forbundets interne demokratiske prosesser, vilkår for medlemskap og NTLs organisasjonsledd. Les mer om vedtektene her.

Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?