NTL-leder Kjersti Barsok
Foto
LO Media

- Vi trenger en rødgrønn regjering for en grønn og rettferdig omstilling

- Nå trenger vi ei rødgrønn regjering som tar klimakrisa på alvor og som sikrer at den nødvendige omstillinga blir både grønn og rettferdig. Vi trenger ei regjering som sikrer at fellesskapet bærer kostnadene for omstillinga, ikke enkeltpersoner, sier NTL-leder Kjersti Barsok.

Forbundsleder Kjersti Barsok er utålmodig på vegne av klimaet og arbeidsfolk, og har deltatt i flere miljø- og klimadebatter under Arendalsuka. Hun er opptatt av statens rolle i omstillinga vi nå står overfor.

- Skal vi lykkes kan ikke dette overlates til markedet. Vi har store forventninger til at ei rødgrønn regjering ser at i omstillinga er det ekstra viktig at staten må være trygghetsskaper gjennom bl.a. styrket arbeidslivslovgivning, at staten prioriterer ressurser til forskning og utdanning samtidig som staten gjennom ulike ordninger legger til rette for at privat næringsliv kan omstille seg.

Dette er et fellesskapsprosjekt og dersom folk ikke opplever det som det så vil prosjektet miste tillit og miljøkampen mister oppslutning, da må man koble det røde og det grønne. Det er tydelig for meg at det trengs ei rødgrønn regjering for å lykkes med det, sier Barsok.

Tema
Valg
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?