NTL-leder Kjersti Barsok

En gledens dag - renholderne tilbake til Forsvaret

Regjeringen har i dag besluttet at Forsvarsbygg skal få tilbake alt ordinært løpende renhold senest i løpet av 2024. -Dette er en skikkelig god nyttårsnyhet fra forsvarsministeren, sier Kjersti Barsok. 

Endelig ser det ut som tiden med usikkerhet for renholderne skal få en slutt. Vi i NTL, og ikke minst de berørte renholderne, har venta utålmodig på at oppdraget om innkontraktering av renholdet skulle gis og endelig er det på plass. For NTL har det vært en lang kamp for at renholdstjenesten skal tilbakeføres til Forsvaret med bruk av egne ansatte og dette er virkelig et viktig vedtak, sier Barsok.

-Vi har venta lenge på at regjeringa beslutning om å ta tilbake renholdet skulle materialisere seg i et oppdrag. Vi er glade for at oppdraget nå endelig er på plass. Dette er en forsinka julegave til renholderne og Forsvarets ansatte. Våre tillitsvalgte kommer til å følge prosessen tett og jobbe hardt for at innkontrakteringa gjennomføres på en god måte som sikrer arbeidstakernes rettigheter., sier Stina Baarne Hassel, leder i NTL Forsvar.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik er også blant de som jubler i dag: -Dette er virkelig en gledens dag for renholdere, Forsvarets ansatte og arbeidstakere generelt. Usikkerheten renholderne ble utsatt for etter at Høyre-regjeringa la jobbene ut på anbud, har vært uholdbar. Det er godt at vi har en regjering som holder sine løfter når de nå tar renholdet tilbake i egen regi.

Her kan du lese forsvarsministerens pressemelding.

Tema
Statlig styring
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?