Orginal - Rød

Alle aktueltsaker

Filtrer tema

Filtrer år

NTLs organisasjon

Publisert: 29.02.2024

«Hverdagen med NTL NAV» - sannsynligvis den beste podkasten som omhandler både NTL og NAV!

NTL NAVs egen podkast «Hverdagen med NTL NAV» har lenge vært et overskuddsprosjekt for leder i NTL NAV Torgeir Homme og hovedtillitsvalgt i NAV Arbeid og ytelser Ove Torheim-Sandvik. De har laget en serie episoder som utgjør NTL NAVs medbestemmelsesskole, de har intervjuet alle partilederne om hva de mener om NAV i forbindelse med valget i 2021 og dessuten laget en rekke episoder som handler om hverdagen med NTL NAV og dermed også indirekte om hverdagen i NAV.

NTLs organisasjon

Publisert: 16.01.2024

Endringer i NTL NAV!

Nytt år og nye muligheter. Også for frikjøpte tillitsvalgte i NTL NAV. Det har skjedd flere endringer hvor noen har gått ut, andre har fått nye roller og vi har fått nye krefter inn i landsforeninga som skal styrke NTL NAV i et viktig år med vervekampanje, representantskapsmøte i april og ikke minst et særdeles viktig lønnsoppgjør. 

NTLs organisasjon

Publisert: 04.01.2024

Bli med å styrke den største og tydeligste fagforeningen i NAV!

For å gjøre den største og tydeligste fagforeninga i NAV enda mer slagkraftig i tiden fremover starter vi året 2024 med en stor vervekampanje som vi håper alle våre medlemmer har lyst til å være med på! For hvert nye medlem som du verver til NTL NAV får du flott vervepremie.

Publisert: 26.10.2023

NTL NAV sier tydelig ifra: Vi må ha en tillitsreform i Kontaktsenteret!

Siden tildelingsbrevet til Arbeid- og Velferdsetaten i januar 2022, hvor NAV ble gitt oppdraget med å være først ute med tillitsreformen, har arbeidet med en slik reform gått i rykk og napp. I arbeidet med tillitsreform har det i kartleggingsfasen blitt gjennomført arbeidsgrupper, samtalepakker, storskalasamlinger, spørreundersøkelser og dybdeintervjuer. På bakgrunn av kartleggingen har flere mulige tiltak blitt foreslått. Et av tiltakene man ble enige om er å sette i gang lokale forsøk på tillitsreform, og det er bestemt at Kontaktsenteret er et av stedene man skal sette i gang forsøk.

Statsbudsjettet

Publisert: 13.10.2023

Forslag til statsbudsjett for 2024

NTL NAV har den siste uken fulgt spent med på fremleggelsen av forslaget til statsbudsjettet for 2024 fra Ap-Sp regjeringen. Vi ser med glede at de ostehøvelkuttenes tid er over for etaten, likevel er det forslag i dette budsjettet som ikke er positive for etaten som vi håper Stortinget retter opp i den videre budsjettdebatten.

NTLs organisasjon

Publisert: 02.10.2023

Nytt slagord: Størst og tydeligst i NAV

Vi er størst og tydeligst i NAV! På landsforeningens styremøte 26. september 2023 ble det vedtatt en ny kommunikasjonsstrategi for NTL NAV, lagt frem av gruppe Kommunikasjon. Fremover skal landsforeninga profilere den nye kommunikasjonsstrategien og det nye slagordet for hele organisasjonen og alle de som er opptatt av NAV. 

Personvern

Publisert: 21.09.2023

Thorenfeldt vs NAV til Strasbourg

Saken til Janne Cecilie Thorenfeldt dreier seg om innsyn i hennes sak etter en alvorlig bilulykke tilbake i 2016. Hun var konsulent i NAV og gikk til erstatningssøksmål mot sin tidligere arbeidsgiver da det viste seg at 136 personer i NAV hadde foretatt mer enn 1500 oppslag i fagsystemene på henne. Oppslagene har fortsatt etter dette, også underveis i de to behandlingene i rettsapparatet. Du kan lese mer om saken frifagbevegelse skrev i 2022.

Høringssvar

Publisert: 04.09.2023

Kvantitet er ikkje kvalitet

I mars i år blei den norske offentlege utredninga «Raskt og riktig – En helhetlig gjennomgang av klage- og ankesystemet i Arbeids- og velferdsetaten og Trygderetten» avgitt til Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Utredninga viste blant anna at kvaliteten på saksbehandlinga i NAV er for dårleg og at saksbehandlingstida tar for lang tid. I dag er høyringsfrist og NTL NAV har gitt sitt innspel til høyringssvar.

NTLs organisasjon

Publisert: 28.08.2023

PUBLIKASJONER // PODKAST

 

Lønnsoppgjør

Publisert: 23.06.2023

Ueinigheit om delegering av lønnsforhandlingar

Denne veka har forhandlingsutvalet i NTL NAV arbeida med førebuing til forberedande møte på verksemdnivå. Som kjent fekk vi alle på LO og YS sin hovudtariffavtale eit veldig stort generelt tillegg til vår årsløn frå 1.mai i år 31.000 kroner. Det blei også klart at 0,85% av lønsmassen skal forhandlast om lokalt. Lokalt nivå er verksemd, altså NAV, men partane kan einast om å delegere til driftseiningane. Då partane på vår avtale i NAV møttest denne veka hadde dei ulikt syn på akkurat delegering.   

NTLs organisasjon

Publisert: 20.06.2023

Webinar om ny medlemsfordel fra 1. juni - Advokatforsikring fra HELP

Fra 1. juni har du, om du ikke har reservert deg, en ny medlemsfordel i ditt NTL-medlemskap. HELP advokatforsikring kan du bruke i mange spørsmål som du kan komme oppe i. I den forbindelse har HELP laget et webinar for medlemmer i NTL NAV som du kan se for å få innblikk i hvordan og i hvilke saker du kan rådføre og bruke en advokat. 

Medbestemmelse

Publisert: 06.06.2023

Medbestemmelse i eiendomsprosesser – fra konflikter og kaos til håp

Eiendoms- og arealprosesser har ikke sjelden vært kimen til konflikter i NAV. Prosessene har vært ulikt håndtert fra enhet til enhet og fra linje til linje. Følelsen av frustrasjon, manglende avklaringer og kunnskap i denne type prosesser har vært stor. Fellesnevneren har i stor grad vært manglende medbestemmelse. NTL NAV sendte derfor inn sak til MBA i juni 2022 hvor dette ble tatt opp som et problem. NTL så behov for å klargjøre hvordan slike prosesser skal gjennomføres, og at man må sikre medbestemmelsen i henhold til hovedavtalen også i disse prosessene 

 

Katalysatoren for dette ble et stort samlokaliserings-prosjekt i Oslo med samlokalisering av 11 enheter og 1000 ansatte. Her ble det fort tydelig at behovet for en omforent praksis var prekært, da det tidlig i prosessen oppstod uenigheterEtter at NTL meldte inn sak ble det i etats-MBA 13.september 2022 nedsatt en arbeidsgruppe som skulle se på medbestemmelse i eiendomsprosesser. Da sluttrapporten ble lagt frem i etats-MBA karakteriserte direktør for eiendomsseksjonen, Hans Petter Skagen, prosessen som et eksempel på tillitsreform i praksis. Så hva har egentlig dette arbeidet resultert i og er partene så omforent som beskrivelsen fra Skagen skulle tilsi? 

NTLs organisasjon

Publisert: 15.05.2023

Hurdalseminaret – for hovedtillitsvalgte og avdelingsledere i NTL NAV

Finnmarks store sønn. – Vi er ikke en spaghettiorganisasjon, sa Ricky Mehmi, hovedtillitsvalgt i Troms og Finnmark. Med en klar melding om at det er NTL som er det forbundet som møter arbeidsgiverne rakrygget. Han var en av flere som hadde blitt utfordret til å dele erfaringer på samlinga 10.-11. mai ved Hurdalssjøens bredder.

NTL mener

Publisert: 12.04.2023

Aktuelt: Sikkerheit i NAV

 

Ein større gjennomgang av tilsettes sikkerheit i NAV er gjennomført. Ein sluttrapport som inkluderer kartlegging og anbefalingar for vidare arbeid rundt tryggleiken i NAV er ferdig. Bakgrunnen for gjennomgangen er det tragiske drapet på NAV Årstad i september 2021. Rapporten blei lagt fram 1.mars og no står det att å jobbe med dei konkrete anbefalingane og tiltaka. Etatstillitsvalt Harald Langstad har bidratt i arbeidet gjennom deltaking i referansegruppa. Sikkerheit i NAV er tema for den nyaste episoden i podkasten «Hverdagen med NTL NAV» der Harald sjølvsagt er gjest.

Høringssvar

Publisert: 28.03.2023

NTL NAV meiner fortsatt: NAVs tolkeoppdrag må løysast av fast tilsette tolkar

Framleis er det slik at flesteparten av dei faste oppgåvene på tolkeområdet i NAV, løysast av frilanstolkar. I 2022 blei 72% av tolketimane dekka av frilanstolkar på oppdrag frå NAV. No har honorarsystemet vert under lupa og NTL NAV har gitt sitt innspel til høyringssvar.

NTLs organisasjon

Publisert: 23.03.2023

Vemodig avskjed og nye krefter inn i NTL Ung!

«Uansett hva som skjer i politikken vil vi ha fagbevegelsen. Det er fagbevegelsen med våre krav om omfordeling som har vært med å bygge det fantastiske norske velferdssamfunnet. Et samfunn som gir alle mulighet til å leve gode liv selv om vi alle kommer med helt forskjellige utgangspunkt. Et velferdssamfunn jeg personlig er takknemlig for at jeg er en del av. Hadde ikke arbeiderbevegelsen kjempet seg frem til velferdsstaten med friheten det gir for de som trenger det mest, så hadde ikke jeg stått her og hatt æren av å lede NTL Ung i tre år.»

LOfavør

Publisert: 14.03.2023

Ny medlemsfordel – advokatforsikring

NTL vedtok på landsmøtet i november enda en ny medlemsfordel: å anskaffe kollektiv advokatforsikring for medlemmene! Denne trer i kraft fra 1.juni. Det betyr at man som NTL medlem ikke kun er forsikret i arbeidsforholdet, men også i privatrettslige forhold. Forsikringa er del av LOfavørs fordelsprogram. 

NTLs organisasjon

Publisert: 10.03.2023

Rikke With Bergseth innstilt som nestleder i NTL Ung

Valgkomitéen har lagt frem sin innstilling til nytt styre i NTL Ung. Det nye styret –skal velges på NTL Ung-konferansen 22.-24.mars. Det er med stor glede vi kan si at vår egen Rikke With Bergseth, fra NTL NAV Troms, er innstilt som nestleder!

NTLs organisasjon

Publisert: 08.03.2023

Ny leiarduo opptekne av eit sterkt og tydeleg NTL i NAV

Torgeir Homme er NTL NAV sin nye leiar og Solfrid Borger er nestleiar. Begge har lang erfaring som tillitsvalte og ynskjer å sette sitt preg på drift og utvikling av landsforeininga.

Tillitsvalgte

Publisert: 01.03.2023

Nye krefter inn i landsforeninga!

Når noen forlater sine verv åpner dette muligheten for å slippe til nye krefter. Etter landsmøtet i november startet valgkomitéen kjapt arbeidet med å finne nye kandidater til Landsforeningen. I tillegg til lederrollen var det både frikjøptplasser og styreplasser som skulle fylles.

Last inn neste 20