Skal du pensjonere deg? Husk å si ifra til NTL, så får du gratis medlemskap.
Foto
Daria Trofimova på Unsplash

Skal du pensjonere deg?

NTL-medlemmer som går av med pensjon må huske å varsle NTL om dette. Da kan vi sørge for at alt blir riktig.

Meld fra til oss på e-post (kont@ntl.no) eller på telefon (23 06 84 00).


Vi vil gjerne vite:

  • Navnet ditt
  • Medlemsnummer eller fødselsdato
  • Hvilken dato du går av med pensjon


Du kan også gi oss beskjed ved å logge deg inn på Min side på ntl.no. Der får du full oversikt over medlemskap og forsikringer, og kan kontrollere opplysningene vi har registrert om deg.


Kontingent

Pensjonister uten pensjonsgivende inntekt får gratis medlemskap når de går av med pensjon. Du betaler kun premie for forsikringene dine i LOfavør.

Har du gradert stilling, eller arbeid i tillegg til pensjonen din, betaler du vanligvis 1,1 % av pensjonsgivende inntekten din, i tillegg til premie for forsikringene dine i LOfavør.

Hvis du er ansatt på pensjonistvilkår etter Statens personalhåndbok punkt 10.12.2 og får godtgjøring som ikke er pensjonsgivende, blir du fritatt for kontingent på lik linje med andre pensjonistmedlemmer i NTL. I slike tilfeller gjelder også reglene for forsikringspremie for pensjonistmedlemmer.

 

Innboforsikring

Medlemmer som får pensjoniststatus fra og med 1.1.2024, kan beholde LOfavør innboforsikring på samme vilkår som yrkesaktive medlemmer.

Når du fyller 75 år, dekkes innboforsikringen av LOfavør, dersom du har betalt forsikringen i 10 år sammenhengende som yrkesaktiv og/eller pensjonist.

 

Reiseforsikring og advokatforsikring

Hadde du LOfavør Reiseforsikring og/eller Advokatforsikring da du gikk av med pensjon, kan du beholde disse så lenge du er medlem i NTL. Forsikringspremien for disse finner du her.

 

Andre medlemsfordeler

I tillegg har du som pensjonistmedlem de samme medlemsfordelene som ordinære medlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør. Se alle fordelene på LOfavørs hjemmeside.

Tema
NTLs organisasjon
Hei, jeg heter Isa. Hva kan jeg hjelpe med?